Overzicht van alle tweedehands boeken


Winnie de Poeh - de volledige verzameling

A.A. Milne - Winnie de Poeh - de volledige verzameling
Auteur: A.A. Milne
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

A.A. Milne - Winnie de Poeh - de volledige verzameling verhalen en gedichten

A.A. MILNE werd in 1882 in Londen geboren. Het blad Punch nam zijn eerste korte humoristische schetsen op. Dat werd het begin van zijn carrière. Daarnaast schreef hij ook toneelstukken.

Toen in 1924 zijn eerste bundel kindergedichten verscheen, had hij al naam gemaakt als toneelschrijver en romancier. Milne zei altijd dat het vooral aan zijn vrouw Daphne en zijn zoon Christopher Robin te danken was dat hij zich liet inspireren om de knuffeldieren van zijn zoon tot leven te brengen in Winnie de Poeh en Het huis in het Poeh-hoekje. E.V. Lucas, de directeur van Methuen-Uitgeverij en een vriend van A.A. Milne, noemde E.H. Shepard als de meest geschikte illustrator voor de Winnie de Poeh-verhalen. De hechte samenwerking tussen de auteur en de tekenaar maakte dat A.A. Milnes boeken hun blijvende aantrekkingskracht verkregen.

E.H. SHEPARD werd bekend als 'de tekenaar van Poeh', maar hij was daarnaast een kunstenaar met een zekere faam. Shepard werd in 1879 geboren en al jong viel zijn tekentalent op. Hij won een beurs voor de Royal Academy of Arts en werkte later, net als Milne, voor het blad Punch als illustrator en cartoonist. Shepards geestige en met voelbaar plezier gemaakte illustraties in Winnie de Poeh en de vrienden van het Honderd-Bunders-Bos zijn niet weg te denken uit de Poeh-vertellingen.

Boek is zo goed als nieuw

pakketpost