Overzicht van alle tweedehands boeken


Madonna

Andrew Morton - Madonna
Auteur: Andrew Morton
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Andrew Morton - Madonna

Madonna is een van de meest opmerkelijke vrouwen van deze tijd. Een kameleon met het onuitputtelijke vermogen haar tijd ver vooruit te blijven. Ze is de onbetwistbare koningin van de popmuziek.

In deze biografie beschrijft Andrew Morton Madonna's carri�re - haar flitsende successen, maar ook haar donkere dagen. Hij doet dat aan de hand van gedegen onderzoek en uitgebreide interviews met haar vrienden en familieleden. Veel van Madonna's dierbaren vertellen hier voor het eerst hun verhaal.

Andrew Morton doet opmerkelijke onthullingen over onder meer Madonna's familie; de gewelddadige aanval die haar kijk op seks en mannen heeft veranderd; haar relaties met Michael Jackson, Prince, John F. Kennedy, Vanilla Ice en andere bekende sterren en de mysterieuze mannen die haar een aanzoek deden.

Het centrale thema van dit boek is volgens de auteur dat 'Madonna een groot artieste is (...) kortom, dat het populaire beeld van haar als seksuele Amazone die toevallig zangeres en incidenteel actrice is, niet klopt'. Morton interviewde talloze (zijdelings) bij de ster betrokkenen en liet zich bijstaan door een team van drie 'researchers'. Veel uit andere biografieen bekende feiten worden opnieuw opgediend: het overlijden van Madonna's moeder, de problematische relatie met haar stiefmoeder, etcetera. De ontwikkeling van hitzangeresje tot een artieste wier werk met Grammy-awards wordt bekroond, wordt gedetailleerd beschreven. Maar in dit overigens snel lezende boek gaat het de lezer soms duizelen van de vele kortstondige seksuele relaties van de ster die de revue passeren. De meer visueel dan literair georienteerde fans kunnen hun hart ophalen aan de zes katernen met kleuren- en zwartwitfoto's; bovendien is er een bijzonder gedetailleerde disco- en videografie opgenomen, alsmede een film-, toneel en tourneeoverzicht. Dat laatste en een iets grotere actualiteit vormt ook het voornaamste verschil met de eerdere biografie door Tarraborelli*

Boek verkeert in goede staat.

Gew.500/2000gr.