Esoterie, pagina 3


Feng Shui

Gerard Edde - Feng Shui
Auteur: Gerard Edde
Tag:
Jaar: 1995
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Gerard Edde - Feng Shui

de Chinese kunst van het leven in harmonie met je omgeving

boek verkeert in goede staat

Gew.250/500gr.

De complete gids astrologie

Janis Huntley - De complete gids astrologie
Auteur: Janis Huntley
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Special
Omschrijving:

Janis Huntley - De complete gids astrologie

In dit rijk geïllustreerde en zorgvuldig toegelichte werk laat Janis Huntley zien hoe een geboortehoroscoop berekend en verklaard wordt. Nog belangrijker is dat ze uitlegt hoe in de astrologische interpretatie gebruik gemaakt wordt van de unieke energie van de planeten om erachter te komen welke weg voor elk individu de juiste is.

Met oa horoscoop analyse van Elvis Presley - 14 pagina's

Boek is in nieuwstaat

gew. 500gr

Zen de weg naar innerlijke vrede

Eric Chaline - Zen de weg naar innerlijke vrede
Auteur: Eric Chaline
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Eric Chaline - Zen de weg naar innerlijke vrede

Verken de zenprincipes over leegheid, illusie en de boeddha-aard.
Ervaar een transcendente staat van verlichting door de zazen- en shikantaza-oefeningen te doen. Leer hoe u het geluid van een klapperende hand kunt horen

Zoek uit hoe u zen kunt inpassen in uw leven door te schilderen, te dichten , ikebana en de rituele theeceremonie.

Boek verkeert in nieuwstaat

Gew.100/250gr.

Meer magie

Marian Green - Meer magie
Auteur: Marian Green
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Marian Green - Meer Magie

In dit helder geschreven handboek staan meer dan veertig magische spreuken en tovermiddelen die u kunnen helpen uw lichamelijk, geestelijk en spiritueel welzijn te vergroten. U leert welke rol de vier elementen (aarde, water, vuur en lucht) spelen in de magie. U maakt kennis met de kracht van de magische tijd. U leert toveren met eenvoudige voorwerpen en heerlijke geuren en smaken uit de keuken.

Boek verkeert in goede staat.

Afbeelding is niet mooi, maar komt door lichtval op de zilverkleurige omslag.

Thuiskomen bij elkaar.

Hal en Sidra Stone - Thuiskomen bij elkaar.
Auteur: Hal en Sidra Stone
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Hal en Sidra Stone - Thuiskomen bij elkaar.

'Hal & Sidra Stone hebben unieke en opwindende inzichten in relaties en verrichten pionierswerk op dit gebied. Ik heb veel gehad aan hun inzichten in mijn leven en ben enorm door hen geïnspireerd geraakt in mijn werk. Ik vind dit het meest fascinerende en nuttige boek dat ik ooit over relaties gelezen heb.'
Shakti Gawain

Dit is een boek over de relatie; over de relatie als een avontuur, een nooit eindigende reis naar het onbekende en over de relatie als leraar, die ons leidt op een ontdekkingsreis naar onze binnen- en buitenwereld en die een gids is tijdens de ontwikkeling van ons bewustzijn.
Niemand kan als één psychologische entiteit beschouwd worden en het is misleidend om op deze manier over onszelf te denken. Wij dragen allemaal talloze ikken of subpersoonlijkheden met ons mee, die met elkaar strijden om aandacht en die er allemaal voor proberen te zorgen dat hun behoeften vervuld worden. In een relatie proberen twee grote, verre van homogene families met elkaar te praten. Ze kibbelen onder elkaar en doen dat ook op momenten waarop wij consistent met iemand proberen om te gaan. Hoe gevoeliger het onderwerp, des te meer liggen de ikken onze innerlijke familie met elkaar overhoop.
Naarmate ons bewustzijn toeneemt, krijgen we steeds meer zicht op deze ikken. We zijn ons beter bewust van wat er in onszelf en in onze relaties gebeurt. Deze bewustzijnsgroei verleent onze relatie meer diepgang en geeft ons het gevoel dat we meer grip hebben op relaties.

Boek is in zeer goede staat.

gew. 325gr

Omgaan met RSI

Carien Karsten - Omgaan met RSI
Auteur: Carien Karsten
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Carien Karsten - Omgaan met RSI

Al is er geen eenduidige verklaring voor het verschijnsel RSI, de klachten zijn er niet minder om: pijn in je nek, arm of schouder die je belet om je werk goed te doen. Juist omdat men niet precies weet wat RSI is, en de klachten vaak moeilijk te verhelpen zijn, is het voor mensen die eraan lijden vaak onduidelijk hoe ze op de pijnsignalen moeten reageren. Moet je de pijn negeren, omdat het misschien aanstellerij is, of moet je bij de eerste signalen onmiddellijk stoppen met werken om te voorkomen dat je er voor altijd last van zult hebben?
Dit boek leert je grip te krijgen op de vage en minder vage klachten die onder de noemer RSI vallen. Het laat zien hoe aan RSI gerelateerde fysieke en mentale processen op elkaar ingrijpen. De beste behandeling is dan ook een combinatie van fysiotherapie, werkplekanalyse, ontspanning, coaching en loopbaankeuze. Dit boek geeft je een persoonlijk stappenplan tot herstel, waarin de juiste werkhouding, herstellen van de belastbaarheid en (preventieve) oefeningen centraal staan. In de bijlage achterin het boek kun je klachten en vorderingen bijhouden.
Carien Karsten is psychologe/psychotherapeute en werkzaam bij Prometheus. Eerder verscheen van haar Omgaan met burnout, Omgaan met whiplash, In dertig dagen uit je burnout. Je geld de baas en Sabbatical van droom naar daad, stress en onthaasten. Jip Driehuizen is fysiotherapeut en RSI-consultant, heeft een praktijk in Amsterdam en werkt voor verschillende bedrijven.

Boek is in zeer goede staat.

gew.375gr

De genezende werking van de geest

Martin Rossman - De genezende werking van de geest
Auteur: Martin Rossman
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Martin Rossman - De genezende werking van de geest.

Dit boek gaat over zelfgenezing met behulp van diepe ontspanning, verbeeldingskracht en innerlijke dialoog. Een breed scala van kwalen zoals psychische klachten, allergieën, hoge en lage bloeddruk en kanker kunnen ermee worden verlicht en zelfs volkomen verdwijnen. Voor een aantal van deze problemen bevat het boek een appendix waarin de instrukties overzichtelijk worden samengevat. De instrukties zijn goed doordacht en afgestemd op de praktijkervaring van de schrijver die zelf arts is. De ervaringen uit zijn praktijk spreken tot de verbeelding en helpen de lezer zich een beeld te vormen van deze technieken. Stap voor stap kan men ermee leren werken. Jammer is het dat er geen geluidsdrager wordt meegeleverd om de ontspanningsoefeningen te begeleiden. Nu is men afhankelijk van een begeleider. Hoewel er op dit gebied veel boeken verschijnen is dit één van de betere boeken. Het is duidelijk, komt geloofwaardig over en staat los van godsdienstige overtuigingen. Daarom is het geschikt voor een breed publiek. Met bibliografie.

Boek is in zeer goede staat

gew. 255gr

Yoga met een partner

James R. Lewis - Yoga met een partner
Auteur: James R. Lewis
Tag:
Jaar: 1981
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

James R. Lewis _ Yoga met een partner.

Dit boek over yoga is anders dan de meeste over dit thema. De auteur gaat terug op de yoga zoals die ontwikkeld is door goeroe Bhajan, leider van de westerse sikh-afdeling die bekend staat onder de naam Healthy-Happy-Holy-Organization. De sikhs vormen een aparte religie in India. In dit boek wordt de nadruk gelegd op het gezamenlijk beoefenen van yoga: wanneer men dat doet ontstaat er zoiets als een gemeenschapelijk, bovenpersoonlijk bewustzijn (dat goddelijk genoemd kan worden). Deze yogavorm is minder individualistisch dan de meeste andere yoga-soorten. Overigens lijken de oefeningen niet eenvoudig en zal begeleiding nodig zijn. Geschikt voor hen die hun relaties willen verdiepen.

Boek is in zeer goede staat.

gew.255gr

Wat engelen ons doen

Hans Stolp - Wat engelen ons doen
Auteur: Hans Stolp
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Hans Stolp - Wat engelen ons doen

Eeuwenlang hoorden engelen er gewoon bij. Wanneer mensen iets verloren hadden, vroegen ze hun engel om hulp. Iedereen wist dat engelen de stervenden ophalen en na hun overlijden naar God brengen. De engelen waren ook een geliefkoosd thema in de kunst.
De laatste eeuw is het geloof in engelen sterk afgenomen. Rationeel waren ze niet te plaatsten. Ze onttrokken zich aan onze waarneming en lieten zich evenmin aan een onderzoek van onze kant onderwerpen.
Voor Hans Stolp, als helderziende, zijn engelen een vanzelfsprekendheid. Regelmatig ziet hij één van hen of soms zelfs een heel engelenkoor. Vooral ziet hij engelen, die aan en voor mensen werken. Over déze engelen gaat dit boek: de geboorte-engel, de priester-engel, de koppel-engel, de boodschapper, de engel der genezing, de engel van de taal, de engel van het gebed, enzovoort.

Wat engelen ons doen biedt in proza en poëzie portretten van engelen die, aldus de auteur, de taak hebben ons weer bewust te maken van de wereld van God.

Boek is zo goed als nieuw

gew. 140gr

Over levenskunst

Joep Dohmen - Over levenskunst
Auteur: Joep Dohmen
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Joep Dohmen - Over levenskunst

De filosofie is terug waar zij begon, bij de aloude levensthema's. Hedendaagse filosofen keren terug naar hun wortels en de levenskunst beleeft een nieuwe hausse. In deze bloemlezing worden de klassieke teksten uit de geschiedenis van de filosofische levenskunst bijeengebracht en aan de vergetelheid ontrukt. Centraal staan de verschillende bepalingen en definities van levenskunst als manier om het eigen leven en dat van anderen vorm te geven.
We lezen over de grote vragen rond de grote thema's: genot en lijden, lot en noodlot, beheersing en overgave, eenzaamheid en vriendschap, het verlangen naar rust en de behoefte aan verstrooiing, de spanning tussen het moreel goede en een gelukkige, hedonistische levensstijl. En we lezen welke antwoorden de filosofen daarop hebben gegeven. Deze komen van pas, want ook in de huidige risicosamenleving is er de noodzaak om telkens weer nieuwe, riskante keuzes te maken.

boek is zo goed als nieuw

pakketpost