Esoterie, pagina 4


Tai-chi

Kim Davies - Tai-chi
Auteur: Kim Davies
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Kim Davies - Tai-Chi

Dit boek, dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden, vertelt u alles wat u moet weten om thuis tai-chi te beoefenen. Onderwerpen zijn: De achtergrond van tai-chi: wat het is, waarom het werkt en hoe het is ontstaan; De basisbeginselen van de oefeningen, waaronder een goede houding en ademhaling, voorbereiding op de oefeningen, plus de basistechniek; Tai-chi-oefeningen, die de vorm genoemd worden; elke beweging wordt duidelijk uitgelegd en geïllustreerd door middel van kleurenfoto's; Hoe u tai-chi in uw dagelijks leven kunt toepassen om een blijvende verbetering in uw gevoel van welbevinden te bewerkstelligen.

Boek is in nieuwstaat.

gew.375gr.

Zen hier, nu

Ruud van der Ham - Zen hier, nu
Auteur: Ruud van der Ham
Tag:
Jaar: 1998
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Ruud van der Ham - Zen hier,nu

ZEN, HIER, NU Een praktische handleiding voor de beginner

Hoewel zen in essentie een zeer pure vorm van boeddhisme is en daarin zijn oorsprong heeft, is het niet gebonden aan een bepaalde religie. Zen kan wél de beoefening van een religie completeren en de beleving ervan verdiepen. Zo wordt er in diverse Nederlandse rooms-katholieke kloosterorden zoals in Zundert en Doetinchem za-zen beoefend. De ware weg van zen wordt niet alleen achter kloostermuren of in gespecialiseerde (vaak dure) workshops beleefd. De ware zen weg kent geen plaats, tijd of grenzen. Zen is in de eerste plaats een manier van leven, een weg die, kan leiden tot innerlijke verwezenlijking en ontplooiing, Zen is niet alleen erover lezen of horen, zen is vooral dóen, niet het filosoferen erover. De auteur heeft met dit boekje getracht zen aan te bieden als leidraad in het dagelijks leven. Ook lichamelijk gehandicapten die menen dat de beoeféning van za-zen voor ben niet mogelijk is, hoopt bij met dit boek te bereiken.
Boek is in nieuwstaat.

gew. 100gr.

Haal het beste uit uw intelligentie

Harry Alder - Haal het beste uit uw intelligentie
Auteur: Harry Alder
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Harry Alder - Haal het beste uit uw intelligentie

Intelligentie is een veelzijdige edelsteen die kan worden opgepoetst door gepaste oefeningen. In dit boek worden de diverse facetten van intelligentie (verbaliteit, ruimtelijk-visuele, sociale en emotionele vaardigheden) toegelicht aan de hand van talrijke voorbeelden. Tevens wordt duidelijk gemaakt dat deze vaardigheden kunnen worden verbeterd door gepaste oefeningen. Als dusdanig is dit makkelijk leesbare boek een basisboek voor diegenen die meer willen weten over intelligentie, terwijl toekomstige sollicitanten er eveneens hun voordeel mee kunnen doen.

Boek is zo goed als nieuw

gew.350gr

De weg naar vrijheid

Dalai Lama - De weg naar vrijheid
Auteur: Dalai Lama
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Dalai Lama - De weg naar vrijheid

in DE WEG NAAR VRIJHEID belicht zijne Heiligheid de Dalai Lama op onnavolgbare wijze de leer van Boeddha. Hij doet dit aan de hand van de Lam Rim of 'Stadia op het Pad naar Verlichting' van de vijftiende-eeuwse Tibetaanse meester Tsong-kha-pa. In zijn kristalheldere reflecties over dood, wedergeboorte, karma, de Vier Edele Waarheden en het cultiveren van het bodhisattva-ideaal in theorie en prakt ijk verklaart de Dalai Lama het Tibetaans boeddhisme voor zowel leken als volgelingen.

De leer in dit boek heeft ten doel de psyche te transformeren. Het lezen van of luisteren naar slechts een enkele passage kan al een enorme stap in de goede richting betekenen. Er zijn geen fysieke mijlpalen je kunt afmeten of je voortgang maakt bij de strijd die zich in je bewustzijn tussen de positiéve en de -negatieve krachten afspeelt. Er treedt al een kleine verandering op als je je dwalingen, zoals woede en jaloezie, begint te onderkennen. Wat kun je tegen die dwalingen doen? je kunt luisteren naar de leer van het boeddhisme.'

Boek is zo goed als nieuw
gew.180gr

De magie van de tarot

Greenberg & Schimel - De magie van de tarot
Auteur: Greenberg & Schimel
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Greenberg & Schimel - De magie van de tarot

Eeuwenlang wordt de Tarot al benut om de geheimen van de toekomst te onthullen. De prachtige en soms angstaanjagende afbeeldingen op de beroemde kaarten weerspiegelen vaak de tijdgeest en de cultuur waarin ze werden vervaardigd, van de Middeleeuwen tot het turbulente heden. Ze roepen beelden op van mystieke sekten en geheime genootschappen, van bovennatuurlijke zaken en de wensdromen van mensen zoals u en ik. Alleen al de naam van sommige kaarten - de Gehangene, de Dwaas en bet Rad van Fortuin - roept een evocatieve sfeer op die eenvoudigweg uitnodigt tot het bedenken van magische verhalen.

Nu hebben een aantal van de meest aansprekende namen uit de fantastische literatuur - onder wie Charles de Lint, Tanya Huff, Nancy Springer en Michelle West - zich laten verleiden om via de Tarot het onbekende te voorspellen. De sfeer waarin ze hun verhalen vormgaven caramboleert tussen komisch en doodernstig, tussen sprookjesachtig en ronduit gruwelijk. Zo wendt een vrouw die op zoek is naar haar vermiste broer zich uit wanhoop tot een Tarotkaartenlezer, en ontdekt meer dan haar lief is. Zo wordt een scepticus gedwongen haar weinig rooskleurige toekomst onder ogen te zien, of ze dat nu wil of niet. Zo ontvangt een vrouwelijke gedetineerde een magisch Tarotspel van een volslagen onbekende. Is er nog hoop voor haar, of zal het tegendeel bewaarheid worden?

Boek verkeert in goede staat.

gew.>500gr

Tarot

Cassandra Eason - Tarot
Auteur: Cassandra Eason
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Cassandra Eason - Tarot

Van alle voorspeltechnieken wordt de tarot, als één van de krachtigste en efficiëntste beschouwd. Dit boek leert u op een begrijpelijke in manier hoe deze populaire voorspelmethode moet toegepast worden. Het bevat een heleboel eenvoudige oefeningen waardoor u snel inzicht in de kaarten krijgt en zelf deskundige lezingen zult kunnen uitvoeren. Verdiep uzelf in deze spirituele kunst en laat de kaarten spreken voor zowel uzelf als voor anderen!

Verder ontdekt u in deze gids: de oorsprong en symboliek van de kaarten hoe u uw intuïtie verder kunt ontwikkelen hoe u de tarot voor meditatie kunt gebruiken hoe u het juiste pak kaarten kiest


Boek is in goede staat.

gew.255gr.

Tarot - voorspellen in zakformaat

Paula Day - Tarot - voorspellen in zakformaat
Auteur: Paula Day
Tag:
Jaar: 1998
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Paula Day - Tarot - voorspellen in zakformaat

Voorspellen in zakformaat is een prachtige reeks over de kunst van het voorspellen. Informatief, geschreven door experts en schitterend geïllustreerd. Onderwerpen die blijven boeien en de lezer een blik in de toekomst gunnen. De onderwerpen van Tarot: * De mysterieuze oorsprong van de Tarot * De Tarot als medium voor voorspelling, zelfhulp en persoonlijke groei * Het leggen en verklaren van de kaarten * De betekenis van alle 78 Tarotkaarten * De Grote en Kleine Arcana.

Boek verkeert in zeer goede staat.

gew.170gr

De praktische tarot

Dio Raman - De praktische tarot
Auteur: Dio Raman
Tag:
Jaar: 1976
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Dio Raman - De praktische tarot

Spelen met de hermetische tarot

De tarot is een oeroud kaartspel vol symboliek dat vooral voor waarzeggen wordt gebruikt en tegenwoordig ook voor meditatieve en therapeutische doeleinden. Er ligt een esoterische leer aan ten grondslag, die we als een inwijdingsweg kunnen omschrijven. De 78 kaarten waaruit het spel is opgebouwd kunnen worden onderverdeeld in de 22 kaarten van het grote Arcanum en de 4 x 14 kaarten van het kleine Arcanum. De praktische tarot is een gids voor hen die aan de hand van oeroude tarotsymboliek licht willen werpen op hun levenspad. Hij geeft een korte en bondige uitleg van het grote Arcanum, waarbij per kaart een onderverdeling wordt gemaakt: de betekenis van de symbolen op de kaart, de kaart als oerbeeld en de boodschap van het oerbeeld in verband met de gestelde vraag. Aan het eind van het boek wordt een aantal legmethoden gegeven, waarvan er twee als voorbeeld zijn uitgewerkt. Met behulp van deze legmethoden en de bijgevoegde kaarten kan iedereen proberen zijn eigen problemen helder te zien.

Van dezelfde auteur verscheen De hermetische tarot. Hierin wordt een verhandeling gegeven over de geschiedenis, de achtergronden en de betekenis van de oude tarotkaarten. Duidelijk komt hierin naar voren, dat in hun symboliek de geestelijke weg van de mens weerspiegeld wordt. Aan de hand van een eeuwenoud symbool - de Hermesstaf - wordt aan deze ontwikkelingsweg een concrete uitdrukkingsvorm gegeven. De hermetische tarot is te beschouwen als een vervolg op De praktische tarot en is bestemd voor ben die dieper op deze materie wensen in te gaan.

Een feministische benadering van het kaartspel geven Sally Gearhart en Susan Rennie in Tarot voor vrouwen, dat een originele, zeer praktische aanvulling op de traditionele tarot-literatuur vormt.

Boek verkeert in goede staat,omslag is echter ingescheurd.
Compleet met 22 speelkaarten.

gew.500gr

Het geheimboek UFO

Helmut Lammer - Het geheimboek UFO
Auteur: Helmut Lammer
Tag:
Jaar: 1995
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Er zijn de laatste jaren talloze aanwijzingen waargenomen
dat vreemde krachten van invloed zijn op onze werkelijkheid.
Zo bestaan er meer dan driehonderd getuigenissen van onder
meer hooggeplaatste militairen en duizenden brieven en
documenten van belangrijke geleerden uit de Verenigde Staten
die bewijzen dat Amerika neergestorte UFO's zou hebben
buitgemaakt en de bestudering ervan serieus ter hand zou
hebben genomen. Bovendien worden al sinds de jaren zestig
over de hele wereld proefdieren gevonden, waarbij met de
uiterste precisie organen en weefsels zijn verwijderd zonder
dat ook maar een spoor van bloed of ander bewijsmateriaal
zichtbaar is. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze geheim,
zinnige verschijnselen in verband moeten worden gebracht met

de waarneming van UFO's en de ontvoering van mensen door
buitenaardse wezens. De verklaringen die deze mensen over
hun traumatische belevenissen hebben afgelegd, stemmen vaak
tot in de kleinste details overeen.
En daar komt nog bij dat met moderne apparatuur vervaardigde computeranalyses het bestaan van levensechte
UFO- waarnemingen zonneklaar bewijzen.

In deze opzienbarende uitgave brengen de auteurs talloze
bewijzen en nieuwe feiten aan het licht. Deze zijn voor een
groot deel afkomstig uit documenten van verschillende geheime
diensten; hetgeen wijst op een wereldwijde geheimhouding
van dit fascinerende verschijnsel dat van allesomvattende
betekenis kan zijn voor het voortbestaan van de mensheid.
Een onthullende analyse onder redactie van de
Nederlandse deskundige Herman Hegge.

Boek verkeert in nieuwstaat

De helende kracht van reflexologie

Sonia Ducie - De helende kracht van reflexologie
Auteur: Sonia Ducie
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Sonia Ducie - De helende kracht van reflexologie

Al eeuwenlang wordt deze geneeskunst over de hele wereld toegepast en de helende kracht ervan ervaren. Door zachtjes druk uit te oefenen op handen en voeten kunt u pijn verlichten en het natuurlijke genezingsproces bevorderen. In dit boek bewijst auteur Sonia Ducie hoe gemakkelijk reflexologie zelf toe te passen is. Aan de hand van duidelijke illustraties legt ze de reflexologietechnieken op een begrijpelijke manier uit. U zult snel merken dat uw algemene gezondheid verbetert door het gebruik van deze technieken! Verder vindt u in dit boek: - zeven stap-voor-stapprogramma's voor meer vitaliteit en energie - een groot aantal technieken om zelf veelvoorkomende klachten te behandelen, zoals hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid en verkoudheden

Boek is zo goed als nieuw

gew.285gr.