Overzicht van alle tweedehands boeken


De verborgen bron

Hella S. Haasse - De verborgen bron
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Hella S. Haasse - De verborgen bron

Bij een bezoek aan het sinds jaren onbewoonde, aan zijn vrouw toebehorende landgoed doet een man ontdekkingen over zijn schoonmoeder (die hij nooit heeft gekend). Aanvankelijk lijkt zij hem een romantische, gevoelige vrouw met eigenschappen die hij in zijn eigen vrouw steeds heeft gemist. Maar bij het lezen in de nagelaten papieren wordt het hem duidelijk dat zijn schoonmoeder egocentrisch en liefdeloos was en verantwoordelijk voor de trieste jeugdjaren van zijn vrouw. Hij krijgt nu een heel ander beeld van zijn huwelijk. Een heel gevoelige roman met veel sfeer- en natuurbeschrijvingen.

Boek verkeert in bijna nieuwstaat.

gew.50/100gr.

Heren van de thee

Hella S. Haasse - Heren van de thee
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 1993
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

In 1871 vertrok het echtpaar Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosengaarde Bisschop vanuit Nederland naar de afgelegen theeonderneming Gamboeng in de Preanger op Java. In het decor van de indrukwekkende, mysterieuze natuur en tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de koloniale politiek van 1870 tot 1907 leven we mee met de autocratische ondernemer Rudolf en zijn langzaamaan verbitterd rakende echtgenote.
Hella S. Haasse baseerde zich op een waar gebeurd verhaal en gaf met deze roman op een uniek, hoogstaand literair niveau vorm aan oude familiearchieven.

Hardcover uitvoering

Boek verkeert in zeer goede staat.

Verzendkosten extra - evt. opengeslagen 510gr of al pakketpost,

De meester van de neerdaling

Hella S. Haasse - De meester van de neerdaling
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Nederland, rond de Tweede Wereldoorlog. Door het vreemde gedrag van haar broer, die als travestiet optreedt en er louche zaakjes op na houdt, meent een vrouw een demonische macht in mensengedaante op het spoor te komen. Zij probeert haar broer te behoeden voor de ondergang. Was er werkelijk sprake van een demon of gaat het om haar frustraties en obsessies?Een jong echtpaar reist naar Veneti om de daar achtergelaten papieren op te halen van hun tante, de vrouw uit het eerste verhaal. Zij is na haar genezing een aantal jaren als gezelschapsdame in dienst geweest bij een aristocratische familie. De omstandigheden van haar dood en de gedragingen van de mensen met wie zij te maken heeft gehad roepen veel vragen op. En figuur vooral lijkt een nieuwe dubbelzinnige en gevaarlijke belichaming van het kwaad.De vervlechting van beide verhalen, De duvel en zijn moer en De kooi, zorgt voor een spannend spel van waarheid en verbeelding.

Boek verkeert in nieuwstaat

gew.100/250gr.