Overzicht van alle tweedehands boeken


Vertellingen uit duizend en een nacht

N. van Hichtum - Vertellingen uit duizend en een nacht
Auteur: N. van Hichtum
Tag:
Jaar: 1987
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

N. van Hichtum - Vertellingen uit duizend en één nacht.

Negentien Oosterse vertellingen waaronder een aantal bekende (Sindbad de zeeman, Schoenlapper Maaroef) en vele minder bekende. Enkele zeer vertrouwde ontbreken (Ali Baba en Aladdin). De lengte van de sprookjes varieert van een tot ruim 40 pagina's. Het boek is degelijk gebonden, gezet in een royale, prettig leesbare letter en ruim voorzien van zwart-witte en gekleurde illustraties, Gemaakt door Rie Cramer.

pakketpost

Afke's tiental

N. van Hichtum - Afke's tiental
Auteur: N. van Hichtum
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Afke's Tiental is een jeugdboek dat is geschreven door Nienke van Hichtum (pseudoniem van Sjoukje Maria Diderika Troelstra-Bokma de Boer, 1860-1939). De illustraties zijn gemaakt door Cornelis Jetses en Johan Herman Isings. Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 1903.

Afke's tiental is gebaseerd op het leven van Harmke Feenstra-Tuinstra uit het dorp Warga. Haar dochter was dienstmeisje bij Nienke van Hichtum. Het is het verhaal over een arm gezin met tien kleine kinderen, dat aan het einde van de 19e eeuw op het Friese platteland leefde. Door de zorgzaamheid van moeder Afke werd het een gelukkig gezin, waarin men heel veel voor elkaar over had.

19e druk compleet met stofomslag, boek is in goede staat, de omslag heeft wat gebruikssporen