Overzicht van alle tweedehands boeken


Lullepot - De kunst van het kletsen

Piet van Sterkenburg - Lullepot - De kunst van het kletsen
Auteur: Piet van Sterkenburg
Tag:
Jaar: 2006
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Piet van Sterkenburg - Lullepot - De kunst van het kletsen

Lullepot, de kunst van het kletsen beschrijft met een knipoog vooral de manieren van spreken die willen vermaken: feestredes, afscheidsredes, lofredes, schimp-redes, tafelspeeches, jubileumtoespraken en dergelijke. De redenaar wil een uitbundige of ingetogen lach laten krullen om de mondhoeken van toehoorders die bereid zijn zich mee te laten voeren door de weldadige en de vitaliserende kracht van een humorvol woord.

Een spreker moet zorgen dat alle partijen tevreden zijn. Dat is geen geringe opgave, zeker niet als men bedenkt dat hij ook spektakel en glans en gezag en verrukking moet brengen. Om die opgave een duwtje in de juiste richting te geven kan hij gebruik maken van een compleet arsenaal aan verfraaiingen. De spreker kan gebruik maken van een aantal hulpmiddelen en technieken of kunstgrepen om zijn publiek in vervoering te brengen. Al naar gelang de stof van zijn toespraak kan hij variëren om bewondering te wekken. Met verfraaiingen kunnen de cadans, het timbre, het ritme van het verhaal en het vuur van de verbeelding een onweerstaanbare hartslag krijgen die weldadig is voor de toehoorders. In dit boek zijn vele van die verfraaiingen uitgestald, beschreven en met sprekende voorbeelden aangekleed.

Bovendien treft men in dit boek een compleet arsenaal aan anekdotes, fabels, volkslegendes en vertellingen aan. Gewapend met die kennis bent u opgewassen tegen iedere onverwachte situatie waarin u kunt komen te verkeren en waarin mensen het als vanzelfsprekend aanvaarden dat u het woord tot hen richt.

Boek is zo goed als nieuw

gew.900gr.