Overzicht van alle tweedehands boeken, pagina 3


Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc

Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red) - Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc
Auteur: Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red)
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red) - Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc Toegewijd aan de dienst van God.


Als de stichter van Rolduc, Ailbertus van Antoing, in het jaar 1104 op deze plek gaat wonen, wijdt hij die toe aan de dienst van God. Ze is dat, ondanks wijzigingen in haar bestemming, 900 jaar lang gebleven. 900 jaar Kloosterrade-Rolduc Er zijn in Nederland weinig of geen nog volop functionerende instituten te vinden, die op een dergelijke leeftijd en op zo'n rijk verleden kunnen bogen. Een geschiedenis van negen eeuwen toewijding aan spiritualiteit, onderwijs en cultuur in de dienst van god. Deze bundel bevat een aantal artikelen die, elk op hun terrein, nieuw licht doen schijnen over enkele tot dusver mistige plekken uit de lange historie van Kloosterrade-Rolduc, de abdij, de kostschool en het kleinseminarie.


Boek is in goede staat.


Gewicht 1118gr.

De memoires van de beeldhouwer

Kees Schrikker - De memoires van de beeldhouwer
Auteur: Kees Schrikker
Tag:
Jaar: 1982
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Kees Schrikker - De memoires van de beeldhouwer


Een mooi boek over beeldhouwer kunst. In het boek staan mooie illustraties van beelden.


Boek is in goede staat.


Gewicht 500gr.

De mobilisatiemaanden 1939-1940

Jacob Zwaan - De mobilisatiemaanden 1939-1940
Auteur: Jacob Zwaan
Tag:
Jaar: 1979
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Jacob Zwaan - De mobilisatiemaanden 1939-1940


In het kader van de herdenking van de gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog past ook aandacht voor hetgeen direct met het begin van deze oorlog samenhangt: mobilisatie, verdediging en (mislukte) pogingen tot interventie, en tot slot het begin van de Nederlandse deelname, de periode van augustus 1939 tot 10 mei 1940. Aan de hand van (chronologisch) weergegeven krantenberichten, soms in de vorm van een reproductie van de eerste pagina, ter linkerzijde afgedrukt, wordt getracht een beeld te geven van de opeenvolgende gebeurtenissen; ter rechterzijde wordt met name alles rond het leger in foto weergegeven, evenwel niet chronologisch. Het geheel biedt een redelijk overzicht in het gebeurde, juist door de combinatie van plaat en prent, aan al diegenen die op gemakkelijke wijze enige kennis willen verwerven. Jammer genoeg zijn met name de uit dagbladen gekozen gedeelten niet altijd gemakkelijk leesbaar. Een alleszins aanvaardbare uitgave.


De boek is in goede staat om te lezen maar de kaft is wel een beetje beschadigd.


Gewicht 499gr.

...de vossen hebben holen

Rien Poortvliet - ...de vossen hebben holen
Auteur: Rien Poortvliet
Tag:
Jaar: 1973
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rien Poortvliet - ...de vossen hebben holen


De vossen hebben holen is een mooi en leerzaam boek van Rien Poortvliet over het doen en laten van het wild in ons land.
Reeën, korren, wilde varkens en vossen komen in dit boek aan bod. Maar ook de wilde eend, konijntjes, fazanten, patrijzen, edelherten en schadelijk wild.
Poortvliet begint steeds met een korte typering van elke diersoort, waarop een reeks tekeningen volgt met toelichtingen in handschrift. De verschillende houdingen van de dieren zijn treffend weergegeven en er is aandacht voor details zoals de vorm van het gebit of de hoef. Ook maakt de auteur de lezer attent op allerlei termen, bijvoorbeeld de witte punt van de vossenstaart is de 'lont', een troepje reeën heet een 'sprong'.

Onveranderde druk van een van de populaire uitgaven van de bekende buitenman, jager, schilder Poortvliet. Zijn tekeningen van het in dit boek besproken in Nederland voorkomende wild zijn boeiend. Zoals in al zijn werken zijn de illustraties het belangrijkste. Een korte typering van elke diersoort en dan een reeks tekeningen doorspekt met toelichtingen in handschrift. De verschillende houdingen van de dieren zijn treffend weergegeven en het aardige is de aandacht voor details zoals de vorm van het gebit of de hoef. Ook maakt de auteur de lezer attent op allerlei termen, bijvoorbeeld de witte punt van de vossenstaart is de 'lont', een troepje reeën heet een 'sprong'.


Boek is in goede staat.


Gewicht 916gr.

Te hooi en te gras

Rien Poortvliet - Te hooi en te gras
Auteur: Rien Poortvliet
Tag:
Jaar: 1973
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rien Poortvliet - Te hooi en te gras


In Te hooi en te gras blikt Rien Poortvliet met heimwee terug op het traditionele boerenbedrijf en plattelandsleven.
Een boek over boeren, boerderijen, vee en nog veel meer. Prachtige tekeningen: Nederland op z'n mooist.

Voor iedereen die het platteland kent, bevat dit plaatwerk met weinig tekst oneindig veel herinneringen. Alle facetten van het boerenleven die langzaam maar zeker zijn verdwenen, worden in prachtige tekeningen weergegeven. De klederdrachten, de oude gebruiken, het werken met paardenkracht. Voor de stedeling een kans om meer te leren van het boerenbedrijf, voor de jongeren vanaf ca. 10 jaar een boek om te zien hoe het vroeger was.


Boek is in goede staat.


Gewicht 1307gr.

Welterusten, kleintje

Rien Poortvliet - Welterusten, kleintje
Auteur: Rien Poortvliet
Tag:
Jaar: 1992
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rien Poortvliet - Welterusten, kleintje


Tekstbewerking: Rein Gerlofs
Het verhaal van Klaas Vaak

Een mooi kinderboek voor het slapen gaan. Leuke tekst met mooie illustraties erbij.


Boek is in goede staat.


Gewicht 302gr.

De drie musketiers

Alexander Dumas - De drie musketiers
Auteur: Alexander Dumas
Tag:
Jaar: 1919
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Alexander Dumas - De drie musketiers


Geïllustreerd door Maurice Leloir

Een oud en spannend boek over de drie musketiers.
Er staan mooie illustraties in deze boek.


Boek is in goede staat om te lezen maar de kaft is een beetje beschadigd en er staan vlekken in het boek.


Gewicht Pakket Post

de oproep der Kabouters

Rien Poortvliet en Wil Huygen - de oproep der Kabouters
Auteur: Rien Poortvliet en Wil Huygen
Tag:
Jaar: 1989
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rien Poortvliet en Wil Huygen - de oproep der Kabouters


Midden in de winter van 1980-1981 werden Rien Poortvliet en Wil Huygen door de kabouters naar het verre Lapland ontboden. Een onvergetelijke tocht van meer dan drieduizend kilometer volgde, vol schitterende ontdekkingen, interessante ontmoetingen, grappige voorvallen en spannende avonturen. Poortvliet en Huygen legden alles vast met penseel en pen. Dit verrukkelijke boek vol wijze lessen was het resultaat.


Boek is in goede staat.


Gewicht 1184gr.

Sprookjes van de Efteling - 27e dr.

Martine Bijl - Anton Pieck - Sprookjes van de Efteling - 27e dr.Dit boek is helaas verkocht.
Auteur: Martine Bijl - Anton Pieck
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Martine Bijl - Anton Pieck - Sprookjes van de Efteling

Een aantal sprookjes die in het park 'De Efteling' zijn uitgebeeld, zijn in dit boek gebundeld. De auteur bewerkte 11 sprookjes uit de verzameling van Grimm, twee van Andersen, een van de Belgische koningin Fabiola en voegde daar twee eigen verhalen aan toe. De schrijfster heeft de verhalen bewerkt op een manier die de sprookjes geen geweld heeft aangedaan. Zij heeft de hoofdzaken in het oog gehouden en ieder sprookje in verkorte vorm weergegeven. De verteltrant is heel vriendelijk ook al worden er sprookjes-eigen gruwelen verteld. Anton Pieck illustreerde deze uitgave op de hem bekende wijze, zowel in zwart-wit als in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

27e druk

Boek is in nieuwstaat

gew.300gr

De kracht van dieren geesten

David Carson - De kracht van dieren geesten
Auteur: David Carson
Tag:
Jaar: 2011
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

David Carson - De kracht van dieren geesten


Ontdek in dit boek hoe de genezende kracht van dieren uw leven kan transformeren. Spiritueel leraar David Carson legt uit hoe u het totemdier kunt vinden dat het best past bij uw spirituele behoeften en biedt u een reeks praktische oefeningen gebaseerd op meditatie, visualisatie en rituelen, om een dieper inzicht te verkrijgen in wat uw dierlijke gids u kan bieden.

- U maakt kennis met meer dan vijftig verschillende dieren, van de wijze uil tot de sluwe vos en van de altruïstische olifant tot de dappere leeuw.
- De rol die elk dier speelt in de mythologie en de volkswijsheid wordt uitvoerig belicht, evenals de karakteristieke aangeboren eigenschappen waarmee u uw voordeel kunt doen.
- Deze praktische en inspirerende gids is onmisbaar voor iedereen die is geïnteresseerd in datgene wat wij van dieren kunnen leren.


Boek is in goede staat.


Gewicht 575gr.