Overzicht van alle tweedehands boeken, pagina 4


Gezond slank met Dr. Frank

Frank van Berkum - Gezond slank met Dr. Frank
Auteur: Frank van Berkum
Tag:
Jaar: 2010
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Frank van Berkum - Gezond slank met Dr. Frank


Het Dr. Frank-dieet is gebaseerd op jaren van uitgebreid onderzoek en ruim 25 jaar praktijkervaring met patiënten met ernstig overgewicht. Wat mijn dieet zo bijzonder maakt is dat het wetenschappelijk verantwoord is en dat het écht werkt. Waarom werkt het dan? Het dieet geeft een goed verzadigingsgevoel. Dit betekent dat je minder hongergevoelens hebt, waardoor het Dr. Frank-dieet voor iedereen goed vol te houden is. En wat mijn dieet ook nog leuk maakt, is dat je heel veel lekkere dingen wél mag eten! Dat veel mensen diëten niet lang volhouden wordt veroorzaakt door toenemende gevoelens van honger door te weinig
verzadigende voedingsmiddelen.
Mijn geheim? Eiwitten! Een eiwittendieet heeft een aantal belangrijke voordelen: je verbrandt vet zonder je spiermassa aan te tasten en eiwitten onderdrukken je hongergevoel. Daardoor wordt de kans op het zo beruchte ¿jojo-effect¿ al een stuk kleiner. De resultaten van dit dieet zijn op z¿n zachtst gezegd opzienbarend te noemen. Dankzij mijn dieet verloren mijn patiënten al vele kilo¿s. En zeker niet onbelangrijk: een flink aantal patiënten met diabetes mellitus type 2 kon stoppen met hun insuline. Laat je dus vooral inspireren door dit boek. Het staat boordevol heerlijke recepten, goede menu¿s en veel handige tips die je helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet vooral leuk zijn, dan houd je het veel langer vol.

Internist Frank van Berkum, werkzaam voor ziekenhuisgroep Twente, ontwikkelde in 28 jaar het dr. Frank dieet. Zijn visie is mensen door middel van een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet te laten afvallen op een leuke manier. Hij onderbouwt zijn theorie op eenvoudige logische wijze; door de humor, veelkleurigheid en foto's waarvan je trek kunt krijgen, is het een prettig en overzichtelijk afslankboek. De methode is a la Sonja Bakker met weekmenu's, maar dan samengesteld door dietisten (wat de waarde en betrouwbaarheid vergroot). Voedingswaardes staan per menu aangegeven en aan de partner wordt gedacht. De praktische invulling voor de werkende mens zal ws. moeilijk worden, aangezien je ook vaak je ontbijt/lunch moet bereiden met behulp van pan of magnetron. Dit werk is geschikt voor de gezonde mens die wil afvallen of voor mensen met diabetes type 2 onder begeleiding van een dietist of arts. Naast alle info, tips, weetjes, uitgebreide boodschappenlijstjes en mooie tabellen sluit het boek af met positieve ervaringen van mensen die door middel van het dieet zijn afgevallen. Korte inhoudsopgave, geen register. In potentie de nieuwe hype op het gebied van afvallen.


Boek is in goede staat.


Gewicht 782gr.

Commanderij Montfoort

Streekarchvariaat Zuid-West Utrecht - Commanderij Montfoort
Auteur: Streekarchvariaat Zuid-West Utrecht
Tag:
Jaar: 1976
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Streekarchvariaat Zuid-West Utrecht - Commanderij Montfoort


Een historisch boek over onder andere de gebouwen van de Johanniter commanderij te Montfoort en de geschiedenis van de Johannitter Orde en haar commanderij te Montfoort.
Ook komt het beheer en goederen der commanderij te Montfoort vanaf de zeventiende eeuw erin voor.
En een voorwoord en Ten Geleide.


Boek is in goede staat.


Gewicht 355gr.

Over IJsselstein gesproken...

L. Murk - Over IJsselstein gesproken...
Auteur: L. Murk
Tag:
Jaar: 1985
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

L. Murk - Over IJsselstein gesproken...


Over IJsselstein gesproken... is een logisch vervolg op IJsselstein te kijk uit 1980. De grote belangstelling voor dit boekwerk heeft er voor gezorgd dat sinds 1980 weer zoveel fotomateriaal bij de Historische Kring is binnengekomen dat de uitgave van een geheel nieuw fotoboek gerechtvaardigd lijkt.
Andermaal behandelen de foto's hoofdzakelijk de periode 1890-1940 waardoor de onderwerpen overeenkomen met die van IJsselstein te kijk en de indrukken uit die periode completer maken. De foto's worden afgewisseld met enkele prentbriefkaartenseries welke voor deze gelegenheid bijeen zijn gezocht door dhr. M. Berkien. De reprografie van de meeste oude opnamen is verzorgd door dhr. A.F. van Mens Speciaal wil ik de heren N.A. Peeters en B. Rietveld danken voor hun medewerking bij deze uitgave. Mede door hun inzet heeft Over IJsselstein gesproken... vorm en inhoud gekregen.


Boek is in goede staat.


Gewicht 272gr.

Bereik je ideale gewicht!

Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht!
Auteur: Sonja Bakker
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht!


Een effectief programma om verantwoord af te vallen.

De dieetsensatie uit Noord-Holland!
Sonja Bakker had al heel wat diëten gevolgd, voordat ze op haar twintigste met de opleiding voor gewichtsconsulente begon. Daardoor kreeg ze meer inzicht in voeding en kon ze haar eigen dieetmethode ontwikkelen. Het resultaat is een vernieuwende methode waarbij je van alles mag eten, geen calorieën of punten hoeft te tellen, en toch afvalt. De kracht zit vooral in de variatie en de hoeveelheden. Het resultaat is verbluffend, blijvend en daardoor bijzonder motiverend! 'Bereik je ideale gewicht' is een effectief programma om verantwoord af te vallen en het biedt weekmenu's voor mannen en vrouwen, herkenbare verhalen uit de praktijk van de gewichtsconsulente, handige tips en adviezen en smakelijke recepten voor een gezond en slank leven. Gewichtsconsulente Sonja Bakker runt haar eigen praktijk. Met een team van deskundige gewichtsconsulentes begeleidt zij mannen, vrouwen en kinderen die op een gezonde manier van hun overgewicht willen afkomen.

De schrijfster begint het eerste hoofdstuk met uitleg over haar vermageringsmethode met oa. Variatielijstjes, gezond gewicht, psychologische achtergronden en invullijstjes. In negen, identiek opgebouwde, hoofdstukken, worden negen weekmenu's gepresenteerd, voor man en vrouw elk een aparte. Hierbij persoonlijke toelichting, clientbespreking en een toelichting op verschillende thema's waaronder beweging, koolhydraten, vakantie etc. Aansluitend hierop vraag en antwoorden over het onderwerp afvallen.
Een veertigtal caloriebeperkte recepten voor twee tot meer personen maakt de lezer duidelijk dat lekker en caloriebeperkt hand in hand kunnen gaan. Aan de schrijfstijl merk je dat deze methode in de praktijk is ontstaan. Belangrijke tekst is op een gekleurde achtergrond afgedrukt. Vele kleurenfoto's maken het boek visueel aantrekkelijk. De lezer die wil afvallen en hierbij een bepaalde structuur nodig heeft, zal dit zeker aanspreken.


Boek is in goede staat.


Gewicht 313gr.

A girl's got to eat

Anne Verheecke - A girl's got to eat
Auteur: Anne Verheecke
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Anne Verheecke - A girl's got to eat


Boek met recepten en 11 zeefdrukken.


Boek is in goede staat.
Boek is in het Engels.


Gewicht 502gr.

Het Architectuur Pakket

Ron van der Meer en Deyan Sudjic - Het Architectuur Pakket
Auteur: Ron van der Meer en Deyan Sudjic
Tag:
Jaar: 1997
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Ron van der Meer en Deyan Sudjic - Het Architectuur Pakket


Een fascinerende reis door de geschiedenis, beginnend bij de farao's en eindigend in de toekomst... een interactieve kennismaking met de gebouwen waarin de mens heeft gewoond, en gewerkt, gespeeld en gebeden... een boek waarin allerlei soorten gebouwen als uitklap- en uitschuifmodellen verrijzen (inclusief een werkende lift), om tastbare antwoorden te geven op vragen die ontstaan bij hetgeen wij dagelijks om ons heen zien.

Het architectuur Pakket bevat prachtige driedimensionale modellen van architectonische hoogtepunten zoals de Cathedraal van Chartres, Palladio's Villa Rotonda, het Sydney Opera House, het John Hancock Centre in Chicago, het Gouden Paviljoen in Japan en het nieuwste monument van bouwkunst, het Getty Center in California. Ook vindt u een bouwpakket van het Schroderhuis van Rietveld.


Boek is in goede staat.


Gewicht Pakket Post

Willink

H.L.C. Jaffe - Willink
Auteur: H.L.C. Jaffe
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

H.L.C. Jaffe - Willink


In dit boek, waarin het gehele geschilderde oeuvre van Willink in de volgorde van ontstaan is afgebeeld, wordt de poging gedaan, de schilder te benaderen als een getuige van het zo hevig bewogen tijdperk, waarin zijn werk is ontstaan: de schilder wordt hier gekenschetst als een ziener, die - nog voordat anderen de komende dreiging hadden ontwaard - het naderende gevaar heeft gezien en in beelden heeft vastgehouden voor zijn tijdgenoten.

In de tekst van de bekende kunsthistoricus Jaffé wordt Willink vooral als vernieuwer geschetst. Het boek bevat vele goede kleurenreproducties. Voorts biografische documenten, een geïllustreerde, chronologisch geordende catalogus van zijn schilderijen, collages en aquarellen (linoleumsneden, pastels en tekeningen zijn op een enkele uitzondering na weggelaten). Onder de kleine zwartwitfoto's worden vermeld: concrete gegevens, evt. plaats van bezichtiging en de tentoonstelling waar het te zien is geweest. Voorts overzichten van relevante musea, bibliografische gegevens, tentoonstellingen en literatuur van en over Willink.
(Biblion recensie, Redactie)


Boek is in goede staat


Gewicht Pakket Post

Veluwe - groeten van de Veluwe - C12

Rembrandt - Veluwe - groeten van de Veluwe - C12
Omschrijving:

Veluwe - groeten van de Veluwe - C12

Fraaie ansichtkaart

niet verzonden,

Veluwe - Buitens op de Veluwe - D189

WH - Veluwe - Buitens op de Veluwe - D189
Auteur: WH
Tag:
Jaar: 1957
Omschrijving:

Veluwe - Buitens op de Veluwe - D189

Fraaie ansichtkaart

verzonden met postzegel

Veluwe - D188

WH - Veluwe - D188
Auteur: WH
Tag:
Jaar: 1957
Omschrijving:

Veluwe - D188

Fraaie ansichtkaart

verzonden met postzegel