Anton Pieck - Een 90-jarige ambachtsman

Frans Keijsper - Anton Pieck - Een 90-jarige ambachtsman
Auteur: Frans Keijsper
Tag:
Jaar: 1985
Uitgeverij: holkema & warendorf
Bindwijze: Hardcover
ISBN: 9026944713
Omschrijving:

Anton Pieck - Een 90-jarige ambachtsman

Een 90-jarige ambachtsman is een biografie van Anton Pieck uit 1985 met tekst van Frans Keijsper en samengesteld door Max Pieck. In 1991 werd het opnieuw uitgegeven onder de titel Anton Pieck, ambachtsman.
Max Pieck stelde dit boek samen ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van zijn vader. Na de catalogus Anton Pieck 85 en de biografie Zijn Leven, Zijn Werk koos hij voor een portret in de vorm van een interview met de tekenaar door Frans Keijsper, uiteraard rijkelijk ge´┐Żllustreerd met werken.
Voor het boek is wederom gepoogd lang niet gepubliceerd werk te selecteren. Zo bevat het een ruime selectie uit Alle verhalen van 1001 nacht en andere boekillustraties zoals uit Camera obscura, Anton Piecks eigen favoriet. Ook is er (uiteraard) veel kalenderwerk te vinden.
Qua direct werk voor de Efteling is alleen de aquarel van de schrijfkabouter, cover van Het Efteling Sprookjesboek opgenomen. Niettemin zijn in de overige werken natuurlijk veel patronen en voorlopers van zijn Eftelingwerk te herkennen.

Boek verkeert in goede staat.

gew.1120gr.