architectuur


Ma retraite een buitenplaats te Zeist

Roland Blijdenstein - Ma retraite een buitenplaats te Zeist
Auteur: Roland Blijdenstein
Tag:
Jaar: 1989
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Roland Blijdenstein - Ma retraite een buitenplaats te Zeist


Ma Retraite is een curieuze buitenplaats in Zeist, die bij velen bekend staat als het sprookjespaleis of de roomtaart. Lange tijd stond het huis leeg. Door het voortschrijdende verval kreeg het grote witte huis een aparte charme. Onlangs is het weer geheel gerestaureerd dankzij de inspanningen van de gemeente Zeist. Het resterende deel van de tuin achter het huis werd opgeofferd aan woningbouw.

Dit boek beschrijft de aanleg van Ma Retraite in 1896 op de plaats van de oude, begin 19de eeuwse buitenplaats van de tuinarchitect J. D. Zocher jr. Het geeft een beeld van de opdrachtgever, de Amsterdamse bierbrouwer J.C. van Marwijk Kooy, van de architect A. Salm, die na vele voorstudies uiteindelijk komt tot een Italiaanse villa, en van de tuinarchitect L.A. Springer, die de tuin ingrijpend renoveerde. Ook de bewoners en het personeel komen aan bod en de waardering van de exotische buitenplaats door tijdgenoten. Tenslotte een relaas van de aftakeling van deze vroeger zo grote buitenplaats en de restauratie van het huis


Boek is in goede staat.


Gewicht 192gr.

Het Architectuur Pakket

Ron van der Meer en Deyan Sudjic - Het Architectuur Pakket
Auteur: Ron van der Meer en Deyan Sudjic
Tag:
Jaar: 1997
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Ron van der Meer en Deyan Sudjic - Het Architectuur Pakket


Een fascinerende reis door de geschiedenis, beginnend bij de farao's en eindigend in de toekomst... een interactieve kennismaking met de gebouwen waarin de mens heeft gewoond, en gewerkt, gespeeld en gebeden... een boek waarin allerlei soorten gebouwen als uitklap- en uitschuifmodellen verrijzen (inclusief een werkende lift), om tastbare antwoorden te geven op vragen die ontstaan bij hetgeen wij dagelijks om ons heen zien.

Het architectuur Pakket bevat prachtige driedimensionale modellen van architectonische hoogtepunten zoals de Cathedraal van Chartres, Palladio's Villa Rotonda, het Sydney Opera House, het John Hancock Centre in Chicago, het Gouden Paviljoen in Japan en het nieuwste monument van bouwkunst, het Getty Center in California. Ook vindt u een bouwpakket van het Schroderhuis van Rietveld.


Boek is in goede staat.


Gewicht Pakket Post

Excellent Shop Designs: Fashion Boutique

diversen - Excellent Shop Designs: Fashion Boutique
Auteur: diversen
Tag:
Jaar: 1988
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Excellent Shop Designs: Fashion Boutique.

A Collection of Fashion Boutiques-75

Fraai boekwerk over winkelontwerpen voor modewinkels tussen 1985-1987

een standaard werk voor de retailontwerper


gew.>250gr

Visies op vormgeving Deel 1 en 2

Frederike Huygen - Visies op vormgeving Deel 1 en 2
Auteur: Frederike Huygen
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Frederike Huygen - Visies op vormgeving Deel 1 + 2

Visies op vormgeving laat de geschiedenis van het ontwerpen in Nederland zien aan de hand van historische teksten waaronder brieven, memoires, verslagen, interviews, artikelen en boeken. In deze teksten laten ontwerpers, critici, opdrachtgevers en andere betrokkenen zich uit over de praktijk en over hun idealen en voeren zij discussies over uiteenlopende kwesties zoals de juiste ontwerpmethode, de gemeenschapskunst, het wonen, de reclame, en de Nieuwe Zakelijkheid. Deze thema's worden aangevuld met biografie├źn en toelichtingen.

Boeken zijn in nagenoeg nieuwstaat

verzending pakketpost