biografie, pagina 2


Jules Verne, zijn leven zijn werk

E. Franquinet - Jules Verne, zijn leven zijn werk
Auteur: E. Franquinet
Tag:
Jaar: 1942
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

E. Franquinet - Jules Verne, zijn leven zijn werk

Biografie van Jules Verne, voorzien van tekeningen uit zijn eigen boeken en van bob Franquinet.

Boek verkeert in goede staat, wel enige verkleuring van rug.

verzending pakketpost

Robbie Williams - Engelen & Demonen

Paul Scot - Robbie Williams - Engelen & Demonen
Auteur: Paul Scot
Tag:
Jaar: 2003
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Biografie van Robbie Williams, het definitieve verhaal van zijn fenomenale reis naar de top.
Over zijn jeugd in Stoke-on-Trent, zijn boyband jaren met Take That
Zijn gevecht met drank, drugs en zijn seksualiteit, zijn vaak onrustige liefde leven.
Gebaseerd op exclusieve interviews met degenen die het dichtst bij Robbie en met enkele niet eerder gepubliceerde foto's uit het familie-archief.

Boek verkeert in zeer goede staat.

Gew.500/2000gr.

Rob de Nijs

Robert Haagsma - Rob de Nijs
Auteur: Robert Haagsma
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Rob de Nijs, de meest veelzijdige en grootste zanger die Nederland ooit voortbracht, vertelt in Rob de Nijs, De geautoriseerde biografie, zijn levensverhaal. Van zijn jeugd in het naoorlogse Amsterdam, zijn jaren als tienerster en de vrije val die daarop volgde. In de jaren zeventig herrees hij op miraculeuze wijze dankzij hits als Jan Klaassen de trompetter, Dag zuster Ursula en Malle Babbe. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Nog altijd maakt hij, gepassioneerd en perfectionistisch als altijd, succesvolle platen en staat maandelijks voor uitverkochte zalen.

Zijn boeiend levensverhaal krijgt extra kleur dankzij de herinneringen van collega's, klasgenoten, vrienden, familieleden en vele anderen die een rol speelden in zijn lange en veelbewogen carrière. Voorzien van talloze, niet eerder gepubliceerde foto's, deels afkomstig uit privébezit, is Rob de Nijs, De geautoriseerde biografie, een boek geworden waar geen bewonderaar omheen kan.

Boek verkeert in goede staat.

gew.500/2000gr.

Achter de legende Paul McCartney

Ross Benson - Achter de legende Paul McCartney
Auteur: Ross Benson
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Biografie over Paul McCartney (1942- ). Het grootste deel van het boek wordt in beslag genomen door beschrijving van de 'Beatles'periode, die ongetwijfeld het interessantste is. De belangrijkste feiten zijn niet vergeten, maar anderen (Hunter Davies, Peter Brown, Philip Norman) hebben het al vaker en beter verteld. Wat dit boek van de andere Beatles-biografieën doet verschillen, is dat de gebeurtenissen vanuit het perspectief van McCartney verteld worden. Met name de artistieke en zakelijke verhouding tot Lennon komt uitgebreid aan bod. De auteur, scribent in de Britse tabloids, is uiterst kritisch t.o.v. de persoon McCartney. Hoewel diens muzikale genialiteit wordt geroemd, wordt de ex-Beatle ook afgeschilderd als een berekenende arrogante superster, die soms minstens zo grillig kan zijn als Lennon. De post-Beatlesperiode wordt aan het eind snel in enige hoofdstukken afgedaan. Duidelijk wordt dat McCartney's vermeende artistieke stuurloosheid veroorzaakt wordt door het gemis aan een complementerende muzikale partner, zoals Lennon. Bevat enkele (soms zeldzame) foto's.

Boek verkeert in goede staat.

gew.250/500gr.

John Lennon - De interviews uit Rolling Stone

Jann Wenners - John Lennon - De interviews uit Rolling Stone
Auteur: Jann Wenners
Tag:
Jaar: 1972
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Interviews, levensloop, discografie. Meer meer dan 60 illustraties.

In dit boek is een man aan het woord, die meer dan welke artiest ook, een gezicht gegeven heeft aan de jaren zestig. Als leider en zanger van de Beatles verwierf hij een roem die met het verlopen van de jaren enkel nog is toegenomen.
In de interviews die Jann Wenner met hem had voor Rolling Stone praat Lennon met ongekende openhartigheid over zijn tijd met de Beatles en over de waanzin waarmee ze werden omringd. Over de dood van de impresario Brian Epstein; de dag in India dat de Beatles besloten de Maharishi te verlaten; het proces van ontbinding in de groep en de breuk met Paul McCartney; het gevecht om het zakelijke imperium van de Beatles; hoe de grote Beatles-songs werden geschreven en wat zij betekenden voor Lennons eigen werk en leven; en over het begin van zijn nieuwe leven met Yoko Ono. Mat Heffels, redacteur van Muziek Expres, vulde het interview aan met een samenvatting over Lennons leven en zijn tragische, gewelddadige dood, en een complete discografie.

Boek verkeert in goede staat

Gew.100/250gr.