biografie, pagina de-oproep-van-de-kabouters-4e


De Kracht van mijn Onmacht.

Joy Van Der Stel - De Kracht van mijn Onmacht.
Auteur: Joy Van Der Stel
Tag:
Jaar: 2011
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Joy Van Der Stel - De Kracht van mijn Onmacht.

Ook mensen zonder handicap moeten moeilijkheden overwinnen. Laat mijn aanpak je inspireren. Niet je handicap maar jij bepaalt wie je wilt zijn en wat je kunt. Joy van der Stel is een succesvol spreker, ze inspireert duizenden mensen binnen en buiten het bedrijfsleven met haar verhaal. Maar bovenal is ze een succesvolle moeder van een geweldige dochter en gelukkig getrouwd met John.

Zo goed als nieuw.

Gewicht 563gr.

Oneindig moment - Fritz Leiber

Mark Carpentier Alting - Oneindig moment - Fritz Leiber
Auteur: Mark Carpentier Alting
Tag:
Jaar: 1987
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Fritz Leiber - Oneindig moment

boekje geschreven door Mark Carpentier Alting over de sf schrijver Fritz Leiber.

Boek is in nieuwstaat

gew.55gr

Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren

Jan Uriot - Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren
Auteur: Jan Uriot
Tag:
Jaar: 2009
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Jan Juriot - Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren

Het was in 2009 vijfendertig jaar geleden dat Wim Sonneveld ons op 56-jarige leeftijd ontviel. In de vele boeken die er over Sonneveld zijn verschenen ontbreekt steevast een belangrijk onderdeel, en dat zijn de Utrechtse jaren. Gemakshalve gaat men er dikwijls van uit dat Sonneveld een geboren en getogen Amsterdammer was. Dat zal mede komen door het onvergetelijke Aan de Amsterdamse grachten en zijn vertolking van Willem Parel, de Amsterdamse orgeldraaier. Ook heeft hij een groot gedeelte van zijn leven in de hoofdstad gewoond, maar zijn roots liggen toch echt in Utrecht. Sonneveld, mevrouw! belicht deze kant van zijn leven aan de hand van Wims broers Jo en Jan en nichtje Joantine. Via nooit eerder gepubliceerde foto's en brieven uit het familiearchief krijgen we een uniek inzicht in het leven en werk van Sonneveld. Sonneveld had vele plannen. Een daarvan was het schrijven van zijn memoires. De titel had hij al: Sonneveld, mevrouw! Daarmee doelde hij op de periode dat hij als zoon van kruidenier Gerrit Sonneveld uit de Utrechtse J.P. Coenstraat met een mand voor op de fiets boodschappen bezorgde. Dan belde hij aan op het opgegeven adres en als de clientele op een- of tweehoog dan het raam openschoof, riep hij: 'Sonneveld, mevrouw!' Omdat Wim zijn memoires nooit heeft kunnen voltooien, doen Jo, Jan en Joantine een poging om met name die Utrechtse jaren te belichten die Wim zeker in zijn memoires behandeld zou hebben.

Boek is nieuw

gew.500/2000gr.

Hermann Hesse in woord en beeld

Bernhard Zeller - Hermann Hesse in woord en beeld
Auteur: Bernhard Zeller
Tag:
Jaar: 1973
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Bernhard Zeller - Hermann Hesse in woord en beeld

De auteur heeft de roman van Hesse's leven, van de op- en neergang, de tegenslag, de strijd, de reizen, de roem en de invloed ervan, in dit boek vastgelegd. Tal van citaten uit Hesse's werk en een groot aantal suggestieve en vaak curieuze foto's maken dit boek tot een uniek Hesse-paspoort.

Boek verkeert in goede staat

gew.350 gr.

Briefwisseling 1951 - 1987

Gerard Reve - Briefwisseling 1951 - 1987
Auteur: Gerard Reve
Tag:
Jaar: 2005
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Gerard Reve - Briefwisseling 1951 - 1987

Dit boek presenteert de complete briefwisseling die Gerard Reve en zijn bevlogen uitgever, Geert van oorschot, ruim 35 jaar lang met elkaar voerden. De lezer maakt intiem kennis met beide mannen, die als bondgenoten optrokken tegen de bekrompen seksuele moraal en fatsoensrakkerij van het na-oorlogse Nederland. Hoogtepunten hierin is het befaamde 'Ezelproces', waarin Reve ten slotte werd vrijgesproken van godslastering in zijn boek Nader tot U.
De 714 bewaard gebleven brieven, het merendeel van Reve, zijn aangevuld met uniek fotomateriaal en van gedegen commentaar voorzien door Nop Maas. Zij geven de lezer een onvergetelijke blik achter de schermen van het turbulente leven van de schrijver en de uitgever, die ondanks alles van elkaar bleven houden en hiervan vaak op ontroerende wijze blijkgaven. Zij vormen de best denkbare introductie tot het oeuvre van de schrijver en tegelijk een autobiografisch dubbelportret van twee mannen, die het aanzien van de Nederlandse literatuur voorgoed hebben veranderd.

Boek is in goede staat.

pakketpost

Kameleon 50 jaar

H. de Roos - Paul Steenhuis - Kameleon 50 jaar
Auteur: H. de Roos - Paul Steenhuis
Tag:
Jaar: 1999
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

H. de Roos - Paul Steenhuis - Kameleon 50 Jaar

Jubileumuitgave van de succesvolste jeugdserie van Nederland.
Met de verhalen:
Ruim baan, Kameleon
Volle kracht, Kameleon

Een biografie over Hotze de Roos door Paul Steenhuis.

En een lexicon van alle personages en uitgave's van de Kameleon

Boek verkeert in zeer goede staat

pakketpost

Maak kennis met de koningin van de suspense

Karin Slaughter - Maak kennis met de koningin van de suspense
Auteur: Karin Slaughter
Tag:
Jaar: 2005
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Karin Slaughter - Maak kennis met de koningin van de suspense

bevat:

Interview: Stemmen in het hoofd
Verhaal: ONMISBARE VROUWEN
Verhaal: AAN DE GROND GENAGELD
Verhaal: DE ZEGEN VAN HET GEBROKEN ZIJN
Voorpublicatie: TROUWELOOS
Bibliografie
Kortingsbonnen

Boek verkeert in goede staat

gew. 150gr

Herinneringen Elvis Presley

Diversen - Herinneringen Elvis Presley
Auteur: Diversen
Tag:
Jaar: 1985
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Herinneringen Elvis Presley

Twintig jaar had Elvis deel uitgemaakt van ons leven, opeens was het allemaal voorbij.
op dinsdag, 16 augustus 1977 is hij overleden. Dit bericht schokte ons allen. Elvis gaf de Rock vorm en richting.
Hij diende al voorbeeld voor vele artiesten.

boek verkeert in goede staat

Madonna

Andrew Morton - Madonna
Auteur: Andrew Morton
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Andrew Morton - Madonna

Madonna is een van de meest opmerkelijke vrouwen van deze tijd. Een kameleon met het onuitputtelijke vermogen haar tijd ver vooruit te blijven. Ze is de onbetwistbare koningin van de popmuziek.

In deze biografie beschrijft Andrew Morton Madonna's carri�re - haar flitsende successen, maar ook haar donkere dagen. Hij doet dat aan de hand van gedegen onderzoek en uitgebreide interviews met haar vrienden en familieleden. Veel van Madonna's dierbaren vertellen hier voor het eerst hun verhaal.

Andrew Morton doet opmerkelijke onthullingen over onder meer Madonna's familie; de gewelddadige aanval die haar kijk op seks en mannen heeft veranderd; haar relaties met Michael Jackson, Prince, John F. Kennedy, Vanilla Ice en andere bekende sterren en de mysterieuze mannen die haar een aanzoek deden.

Het centrale thema van dit boek is volgens de auteur dat 'Madonna een groot artieste is (...) kortom, dat het populaire beeld van haar als seksuele Amazone die toevallig zangeres en incidenteel actrice is, niet klopt'. Morton interviewde talloze (zijdelings) bij de ster betrokkenen en liet zich bijstaan door een team van drie 'researchers'. Veel uit andere biografieen bekende feiten worden opnieuw opgediend: het overlijden van Madonna's moeder, de problematische relatie met haar stiefmoeder, etcetera. De ontwikkeling van hitzangeresje tot een artieste wier werk met Grammy-awards wordt bekroond, wordt gedetailleerd beschreven. Maar in dit overigens snel lezende boek gaat het de lezer soms duizelen van de vele kortstondige seksuele relaties van de ster die de revue passeren. De meer visueel dan literair georienteerde fans kunnen hun hart ophalen aan de zes katernen met kleuren- en zwartwitfoto's; bovendien is er een bijzonder gedetailleerde disco- en videografie opgenomen, alsmede een film-, toneel en tourneeoverzicht. Dat laatste en een iets grotere actualiteit vormt ook het voornaamste verschil met de eerdere biografie door Tarraborelli*

Boek verkeert in goede staat.

Gew.500/2000gr.

Het fenomeen ABBA

Christer Borg - Het fenomeen ABBA
Auteur: Christer Borg
Tag:
Jaar: 1977
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Christer Borg - Het fenomeen ABBA

Dit boek vertelt over de carriëre van ABBA...HET FENOMEEN ABBA.

ABBA is tenslotte de popgroep die onbetwist zijn stempel drukt op de jaren zeventig.

De enige echte ABBA Story met voor Nederland als exclusieve extra's geweldige kleurenfoto's en alle songteksten van de ABBA hits tot 1977.

Met dank aan de ABBA-organisatie in Stockholm en de platenmaatschappij Polydor Nederland BV, voor de geweldige medewerking waardoor dit unieke boek tot stand kon komen.

Boek verkeert in redelijke goede staat.

Gew.250/500gr.