Omgaan met RSI

Carien Karsten - Omgaan met RSI
Auteur: Carien Karsten
Tag:
Uitgeverij: Spectrum
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789027476272
Omschrijving:

Carien Karsten - Omgaan met RSI

Al is er geen eenduidige verklaring voor het verschijnsel RSI, de klachten zijn er niet minder om: pijn in je nek, arm of schouder die je belet om je werk goed te doen. Juist omdat men niet precies weet wat RSI is, en de klachten vaak moeilijk te verhelpen zijn, is het voor mensen die eraan lijden vaak onduidelijk hoe ze op de pijnsignalen moeten reageren. Moet je de pijn negeren, omdat het misschien aanstellerij is, of moet je bij de eerste signalen onmiddellijk stoppen met werken om te voorkomen dat je er voor altijd last van zult hebben?
Dit boek leert je grip te krijgen op de vage en minder vage klachten die onder de noemer RSI vallen. Het laat zien hoe aan RSI gerelateerde fysieke en mentale processen op elkaar ingrijpen. De beste behandeling is dan ook een combinatie van fysiotherapie, werkplekanalyse, ontspanning, coaching en loopbaankeuze. Dit boek geeft je een persoonlijk stappenplan tot herstel, waarin de juiste werkhouding, herstellen van de belastbaarheid en (preventieve) oefeningen centraal staan. In de bijlage achterin het boek kun je klachten en vorderingen bijhouden.
Carien Karsten is psychologe/psychotherapeute en werkzaam bij Prometheus. Eerder verscheen van haar Omgaan met burnout, Omgaan met whiplash, In dertig dagen uit je burnout. Je geld de baas en Sabbatical van droom naar daad, stress en onthaasten. Jip Driehuizen is fysiotherapeut en RSI-consultant, heeft een praktijk in Amsterdam en werkt voor verschillende bedrijven.

Boek is in zeer goede staat.

gew.375gr