dieet voeding gezondheid, pagina oost-groningen-8-dorpsgezichten-14189


Bereik je ideale gewicht!

Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht!
Auteur: Sonja Bakker
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht!


Een effectief programma om verantwoord af te vallen.

De dieetsensatie uit Noord-Holland!
Sonja Bakker had al heel wat diëten gevolgd, voordat ze op haar twintigste met de opleiding voor gewichtsconsulente begon. Daardoor kreeg ze meer inzicht in voeding en kon ze haar eigen dieetmethode ontwikkelen. Het resultaat is een vernieuwende methode waarbij je van alles mag eten, geen calorieën of punten hoeft te tellen, en toch afvalt. De kracht zit vooral in de variatie en de hoeveelheden. Het resultaat is verbluffend, blijvend en daardoor bijzonder motiverend! 'Bereik je ideale gewicht' is een effectief programma om verantwoord af te vallen en het biedt weekmenu's voor mannen en vrouwen, herkenbare verhalen uit de praktijk van de gewichtsconsulente, handige tips en adviezen en smakelijke recepten voor een gezond en slank leven. Gewichtsconsulente Sonja Bakker runt haar eigen praktijk. Met een team van deskundige gewichtsconsulentes begeleidt zij mannen, vrouwen en kinderen die op een gezonde manier van hun overgewicht willen afkomen.

De schrijfster begint het eerste hoofdstuk met uitleg over haar vermageringsmethode met oa. Variatielijstjes, gezond gewicht, psychologische achtergronden en invullijstjes. In negen, identiek opgebouwde, hoofdstukken, worden negen weekmenu's gepresenteerd, voor man en vrouw elk een aparte. Hierbij persoonlijke toelichting, clientbespreking en een toelichting op verschillende thema's waaronder beweging, koolhydraten, vakantie etc. Aansluitend hierop vraag en antwoorden over het onderwerp afvallen.
Een veertigtal caloriebeperkte recepten voor twee tot meer personen maakt de lezer duidelijk dat lekker en caloriebeperkt hand in hand kunnen gaan. Aan de schrijfstijl merk je dat deze methode in de praktijk is ontstaan. Belangrijke tekst is op een gekleurde achtergrond afgedrukt. Vele kleurenfoto's maken het boek visueel aantrekkelijk. De lezer die wil afvallen en hierbij een bepaalde structuur nodig heeft, zal dit zeker aanspreken.


Boek is in goede staat.


Gewicht 313gr.

De ziekte van Lyme

Wolf-Dieter Storl - De ziekte van Lyme
Auteur: Wolf-Dieter Storl
Tag:
Jaar: 2012
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Wolf-Dieter Storl - De ziekte van Lyme


De kaardeboltherapie - een alternatieve aanpak van de ziekte van lyme.
De ziekte van lyme die door een tekenbeet wordt overgedragen kan alle lichaamsfuncties en elk orgaan aantasten en gaat gepaard met een veelheid aan symptomen. De ziekteverwekkende bacterie wordt niet door het immuunsysteem aangepakt. In de Chinese en indiaanse geneeskunde, de homeopathie en
de westerse kruidenleer zijn echter wel mogelijke oplossingen te vinden stelde de auteur vast. Centraal daarbij staan de kaardebol en koortstherapie.

De ziekte van Lyme is een gevreesde ziekte die veroorzaakt wordt door een beet van een teek die besmet is met een spirocheet, de Borrelia burgdorferi. In dit boek worden natuurlijke geneesmethoden aangereikt. Dit zowel op kruidenbasis als op meditatief gebied, maar ook homeopathie, antroposofie en oosterse geneeskunde. Vooral een middel van de kaardenbol krijgt speciale aandacht. Aannemelijk wordt gemaakt dat deze spirocheet verwantschap heeft met die van syfilis en framboezia aangezien ook de symptomen een overeenkomst vertonen. Ook schijnt de teek niet de enige overbrenger te zijn van deze ziekte. Kortom, er moet nog veel onderzocht worden. Tot slot is een (Duitse) literatuurlijst opgenomen, noten bij de hoofdstukken en een register. Dit boek is bedoeld voor iedereen die met deze nare ziekte te maken heeft, als patiënt, therapeut, arts of wetenschapper.


Boek is in goede staat.


Gewicht 395gr.

Leven lang fit kookboek

Marilyn Diamond - Leven lang fit kookboek
Auteur: Marilyn Diamond
Tag:
Jaar: 1991
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Marilyn diamond - leven lang fit kookboek

Het GROOT LEVEN LANG FIT KOOKBOEK met heerlijke en gemakkelijk klaar te maken recepten. Dit lijvige kookboek vergemakkelijkt op bijzondere wijze het volgen van de filosofie van het basisboek en hoort thuis in de keuken van elke EEN LEVEN LANG FIT gebruiker. Alle recepten zijn vegetarisch, maar zullen ook de smaakpapillen van vleesliefhebbers strelen. Ze bevatten geen cholesterol en vrijwel geen verzadigde vetzuren. De vertaling van dit bijzondere boek is voor de Nederlandse en Belgische markt bewerkt door Jan Morgan, een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in het aanpassen van Amerikaanse recepten aan de omstandigheden in de Lage Landen.

Boek verkeert in zeer goede staat.

verzending pakketpost

Het lichaam liegt nooit

Ted Troost - Het lichaam liegt nooit
Auteur: Ted Troost
Tag:
Jaar: 1989
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Ted Troost - Het lichaam liegt nooit.

Wij zijn ons vermogen om werkelijk te voelen voor een belangrijk deel kwijt geraakt. Haptonomie is de wetenschap van het gevoel en daarin werd ontdekt dat er bijzondere therapeutische mogelijkheden zijn. Wie in staat is goed met z'n gevoel om te gaan is opgewassen tegen allerlei ongemakken die het leven voor iedereen in petto heeft.
TED TROOST is in Nederland de meest vooraanstaande haptotherapeut. Hij dankt zijn bekendheid vooral aan de wijze waarop hij vele sportsterren begeleidde naar topprestaties. In dit boek laat hij zijn licht schijnen over haptonomie en geeft zijn opmerkelijke visie op allerlei emoties, die mensen zo kunnen kwellen dat ze er tenslotte ziek van kunnen worden. Dit boek geeft de lezer een onthullende kijk op het eigen gevoelsleven. Het wijst de weg naar een levenshouding waarbij stress plaats maakt voor blijheid

Boek is in zeer goede staat

gew.300gr

Antikanker

David Servan-Schreiber - Antikanker
Auteur: David Servan-Schreiber
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

David Servan-Schreiber - Antikanker

Ons lichaam produceert voortdurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze. Hoe komt het dat borst-, darm- en prostaatkanker in het Westen veel vaker voorkomen dan in Azië? En dat bij Japanners die zich in het Westen vestigen prostaatkanker op den duur even vaak voorkomt als bij ons? Kennelijk is er iets in de levenswijze van Aziaten dat voorkomt dat microtumoren tot ontwikkeling komen.

Boek is zo goed als nieuw

gew.550gr

Hier ben ik - Hier ben ik, over anorexia en bulimia nervosa

Teja Spanjers - Hier ben ik - Hier ben ik, over anorexia en bulimia nervosa
Auteur: Teja Spanjers
Tag:
Jaar: 1993
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Teja Spanjers - Hier ben ik

Dit boek is de 2de druk van het in 1989 verschenen boekje over anorexia en bulimia nervosa (vraatzucht). Het boekje is sedert de eerste druk niet wezenlijk gewijzigd. Na een uitgebreide inleiding over wat anorexia en bulimia is, vertelt de schrijfster over haar ervaring als feministisch hulpverleenster op het vrouwen-therapiecentrum in Nijmegen. Ze heeft daar een bepaalde vorm van therapie ontwikkeld waarbij de kern is dat vrouwen vrouwen helpen. Ze beschrijft vervolgens de bijeenkomsten en de werkwijzen daarvan. Een en ander wordt opgesierd met praktijkvoorbeelden. Het boekje is erg praktijkgericht, leest gemakkelijk en geeft een duidelijke beschrijving van de manier waarop in het vrouwen-therapiecentrum met deze klachten wordt omgegaan. Een literatuurlijst is toegevoegd evenals een aantal adressen van hulpverlenende instanties. Een prima boekje voor hulpverleners die met dit onderwerp te maken hebben. Ook voor familieleden en vrouwen zelf die willen trachten een eetverslaving aan te pakken.

Boek verkeert in goede staat.

gew.263gr

Omgaan met RSI

Carien Karsten - Omgaan met RSI
Auteur: Carien Karsten
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Carien Karsten - Omgaan met RSI

Al is er geen eenduidige verklaring voor het verschijnsel RSI, de klachten zijn er niet minder om: pijn in je nek, arm of schouder die je belet om je werk goed te doen. Juist omdat men niet precies weet wat RSI is, en de klachten vaak moeilijk te verhelpen zijn, is het voor mensen die eraan lijden vaak onduidelijk hoe ze op de pijnsignalen moeten reageren. Moet je de pijn negeren, omdat het misschien aanstellerij is, of moet je bij de eerste signalen onmiddellijk stoppen met werken om te voorkomen dat je er voor altijd last van zult hebben?
Dit boek leert je grip te krijgen op de vage en minder vage klachten die onder de noemer RSI vallen. Het laat zien hoe aan RSI gerelateerde fysieke en mentale processen op elkaar ingrijpen. De beste behandeling is dan ook een combinatie van fysiotherapie, werkplekanalyse, ontspanning, coaching en loopbaankeuze. Dit boek geeft je een persoonlijk stappenplan tot herstel, waarin de juiste werkhouding, herstellen van de belastbaarheid en (preventieve) oefeningen centraal staan. In de bijlage achterin het boek kun je klachten en vorderingen bijhouden.
Carien Karsten is psychologe/psychotherapeute en werkzaam bij Prometheus. Eerder verscheen van haar Omgaan met burnout, Omgaan met whiplash, In dertig dagen uit je burnout. Je geld de baas en Sabbatical van droom naar daad, stress en onthaasten. Jip Driehuizen is fysiotherapeut en RSI-consultant, heeft een praktijk in Amsterdam en werkt voor verschillende bedrijven.

Boek is in zeer goede staat.

gew.375gr

Yoga met een partner

James R. Lewis - Yoga met een partner
Auteur: James R. Lewis
Tag:
Jaar: 1981
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

James R. Lewis _ Yoga met een partner.

Dit boek over yoga is anders dan de meeste over dit thema. De auteur gaat terug op de yoga zoals die ontwikkeld is door goeroe Bhajan, leider van de westerse sikh-afdeling die bekend staat onder de naam Healthy-Happy-Holy-Organization. De sikhs vormen een aparte religie in India. In dit boek wordt de nadruk gelegd op het gezamenlijk beoefenen van yoga: wanneer men dat doet ontstaat er zoiets als een gemeenschapelijk, bovenpersoonlijk bewustzijn (dat goddelijk genoemd kan worden). Deze yogavorm is minder individualistisch dan de meeste andere yoga-soorten. Overigens lijken de oefeningen niet eenvoudig en zal begeleiding nodig zijn. Geschikt voor hen die hun relaties willen verdiepen.

Boek is in zeer goede staat.

gew.255gr

Omgaan met burnout

Carien Karsten - Omgaan met burnout
Auteur: Carien Karsten
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Carien Karsten - Omgaan met burnout

'Ik foeterde en mopperde maar. Liep boos over de afdeling te klagen over de directeur en de werkdruk. Zo kende ik mezelf niet. Ik was veranderd van een supergestructureerd, hardwerkend mens in een chaoot. Ik had het gevoel dat er niets meer uit mijn handen kwam. Ik was niet meer effectief Ik was overbetrokken. Ik verloor mijn distantie, ik verloor mijn 'cool'. Ik had veel hoofdpijn en was bek en bek af.'
Van de ene dag op de andere verander je van een enthousiaste, hard werkende en gewaardeerde werknemer in een geestelijk wrak: cynisch, lusteloos en zonder perspectief Het heet burnout en het overkomt een op de tien werknemers. Kun je zoiets zien aankomen? Kun je het voorkomen? En als het je overkomt, hoe kom je er dan weer bovenop?
Heb je ook dat je moe bent, ook al heb je voldoend slaap gehad? Iedere dag met tegenzin naar je we gaat te veel moet doen in te weinig tijd het idee hebt dat je faalt, ook al doe je nog zo je best?
Zou je liever hebben dat je werk je energie geeft en je tijd vrij laat voor hobby' s buiten het werk? Je betrokken voelt bij je collega' s en de organisatie? Zelfvertrouwen hebt en optimistisch bent over de toekomst? Gemotiveerd doelen kunt nastreven en energie kunt steken in het vervolg van je loopbaan? Het is aan jou. Dit boek geeft je de kans tot verandering. Het beschrijft allereerst de ervaringen van hoog tot laag opgeleide mensen, die een ding gemeen hebben: op een slechte dag ervoeren ze tot hun ontzetting dat al hun energie was verdwenen, en dat hun inzet, idealisme en hulpvaardigheid plaats maakten voor een loodzwaar gevoel van weerzin. In OMGAAN MET BURN OUT, PREVENTIE, HULP EN RENTEGRATIE geven deskundigen hun visie op de fysieke en psychologische achtergronden van burnout. Door vragenlijsten over burnout en stressfactoren in te vullen, krijg je inzicht in je eigen situatie. Het boek maakt duidelijk dat bepaalde arbeidsomstandigheden ongemerkt tot chronische stress en daardoor uitputting kunnen leiden. Ook de juridische valkuilen van burnout komen aan bod. Omgaan met burnout helpt individuen burnout te doorbreken en organisaties werkstress te onderkennen en te beïnvloeden. Het boek bevat praktische oefeningen en tips voor werknemers en managers.

Boek is in goede staat

gew.550gr.

Een leven lang fit

Harvey & Marilyn Diamond - Een leven lang fit
Auteur: Harvey & Marilyn Diamond
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Marilyn diamond - leven lang fit

Het biedt inzicht en handvatten voor het omgaan met voeding met als doel een gezond gewicht te krijgen en te behouden. 'Een leven lang fit' is een systeem dat welzijn bevordert. Het boek bestaat uit twee delen. 'De principes' behandelt diverse aspecten van voeding zoals: waarom dieten niet werken, hygiene, metabolische processen, voedselcombinaties, fruitconsumptie, ontgiften, voedingsmiddelen, lichaamsbeweging en mentale omgang met voeding. Het tweede deel, 'Het programma', geeft richtlijnen voor het ontbijt, boodschappen doen, hoofdmaaltijd en leert een nieuwe levensstijl aan. De kracht van dit boek is dat het geen dieet voorspiegelt om even wat kilo's af te vallen, maar kennis aanreikt waarmee door een gezonde levensstijl het lichaamsgewicht op lange termijn beheerst wordt. De auteurs zijn voedingskundigen. Een boek dat grote belangstelling heeft. Het biedt een integrale en praktische aanpak van voeding en gezondheid.

Boek verkeert in goede staat.

gew.360gr