fantasy, pagina 5


De terugkeer van Merlijn

Deepak Chopra - De terugkeer van Merlijn
Auteur: Deepak Chopra
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Deepak Chopra - De terugkeer van Merlijn.

Eeuwenoud spiritueel bewustzijn ontwaakt in deze onvergetelijke, moderne Arthur vertelling.

In een regenachtig Engels industriestadje wordt de jonge politieagent Arthur McCallum ingezet op een bevreemdende moordzaak. Hij is nog maar amper aan zijn onderzoek begonnen, wanneer onvergetelijke figuren als Merlijn, Melchior, Lancelot en Guinevere ten tonele verschijnen. Al spoedig keren de wonderbaarlijke legendes en magische gebeurtenissen uit een ver verleden terug.

Nu de wereld ten onder dreigt te gaan aan de duivelse plannen van Mordred moet deze kwaadaardige zoon van Koning Arthur eens en voor altijd verslagen worden. Wanneer de magische krachten elkaar weer treffen, wordt een eeuwenoude cirkel gesloten...

Deepak Chopra verplaatst de epische strijd uit het verleden naar werkelijkheid van onze jaren. Zo komen de eeuwenoude wijsheden en sprookjesachtige vertellingen weer tot leven en krijgen een inspirerende en nieuwe betekenis.

De terugkeer van Merlijn is een fantastische, meeslepende vertelling, geïnspireerd op de eeuwenoude en onvergetelijke Arthurlegende. Het is een onvergetelijke roman in de traditie van James Redfiel en Marion Bradley, waarin de magische figuur Merlijn een mysterieuze wereld vol avontuur en betovering tot leven brengt.

Boek verkeert in nagenoeg nieuwstaat

gew.250/500gr.

Deverry - Maanduister

Katharine Kerr - Deverry - Maanduister
Auteur: Katharine Kerr
Tag:
Jaar: 1999
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Katharine Kerr - Deverry - Maanduister

Tweede roman over Deverry

De Grote Godin heeft drie gezichten, zegt men in Deverry. Velen aanbidden haar vriendelijke verschijningsvormen - Zij van de goede oogst en Zij van de liefde - en sommigen komen in aanraking met haar strenge verschijningsvorm, de straffende Moeder. Maar de Maangodin heeft nog een gezicht, dat al generaties niet meer in het koninkrijk gezien is. Zij van het Maanduister is de wrede vrouw die behagen schept in pestilentie en strijd. Een bloedige twist om de troon van Deverry maakt dat Zij zich opnieuw manifesteert. Kil en meedogenloos eist Zij de jonge Gweniver op als priesteres. Gweniver zal al tijdens haar leven een legende worden, tenzij ze het ongenoegen van de Godin opwekt. En Zij is wispelturig en snel vertoornd.

Maanduister is de tweede roman in de magistrale Devery-serie - een onvergetelijk verhaal uit de Keltische tijd, een tijd van druiden en barden, eerloze huurlingen en begerige edelen, een tijd van ongerepte wouden, waarin liefde en eer doorwerken in volgende levens.

Boek is in zeer goede staat.

verzending pakketpost

Drakenmagier - Schaduweiland

Katharine Kerr - Drakenmagier - Schaduweiland
Auteur: Katharine Kerr
Tag:
Jaar: 2009
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Katharine Kerr - Drakenmagiër - Schaduweiland

zesde roman uit de Drakenmagiër .

De boeken van de Drakenmagiër zijn onderdeel van de Deverry-cyclus, Katharine Kerrs epische fantasy-saga die vele honderden jaren mensen- en elfengeschiedenis omvat, en vele gereïncarneerde levens telt. In dit voorlaatste deel van de cyclus worden vele vragen beantwoord, vele geheimen ontsluierd. Bijvoorbeeld... Wat beweegt het raadselachtige volk van de Dwgi? En wie of wat zijn Dwgi precies?

Maar eerst eisen zaken van levensbelang alle aandacht op. De door religieuze motieven gedreven opmars van het Paardenvolk is niet te stuiten. De bevolking van het eiland Haen Marn is op de vlucht geslagen, Cerr Cawnen lijkt verdoemd. Alle hoop is gevestigd op de magie van Dallandra en Valandario en op de strijdlust van de draken Arzosah en Rori. Nu pas beseffen de menselijke wezens van Deverry en hun elfen-bondgenoten hoezeer hun geschiedenis is verweven, hoe lotsverbonden ze zijn.
Boek is zo goed als nieuw.

verzending pakketpost

Het lied van aarde en macht.

Greg Bear - Het lied van aarde en macht.
Auteur: Greg Bear
Tag:
Jaar: 1993
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Greg Bear - Het lied van aarde en macht.

Herdruk in een band van de twee romans over de belevenissen van de zestienjarige dichter Michael Perrin, die betrokken raakt bij een machtsstrijd in een magische wereld. Na zn terugkeer naar de Aarde speelt hij een rol bij de pogingen van de Elfen om die door hen ooit verlaten planeet terug te winnen. Dit fantastische avonturenverhaal heeft een buitengewoon ingewikkelde plot. Magie en mystiek spelen een belangrke rol. Bear (geb. 1951) biedt met deze dubbelroman sprookjesachtige fantasy van hoge kwaliteit voor doorgewinterde fantasy-lezers.

Boek verkeert in goede staat.

verzending pakketpost of open geslagen - gew. 600gr

Sintel

Jeanne DuPrau - Sintel
Auteur: Jeanne DuPrau
Tag:
Jaar: 2003
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Jeanne DuPrau - sintel

In Sintel zijn alle belangrijke voorzieningen stuk, de al schaarse en over-gerecycleerde hulpmiddelen doen het niet meer, en er zijn aanwijzingen dat de volgende oogst zal mislukken. Iedere keer als de hoofdgenerator het begeeft, en Sintel in volledige duisternis wordt gedompeld, houden de inwoners de adem in en hopen dat de verantwoordelijke werklui de generator weer op gang zullen krijgen. Wat niemand echter weet is dat, 200 jaar daarvoor, de bouwers van de stad een boodschap hebben achtergelaten, opgeborgen in een kistje met een tijdslot, waarin instructies staan hoe men na 200 jaar de stad kan verlaten. Maar dat kistje is verloren gegaan... Eerder bij toeval ontdekt Lina de inhoud ervan en samen met Doon zal ze alles in het werk stellen om de overheid te overtuigen. Maar niemand luistert. Een verhaal over macht, corruptie, angst, morele verantwoordelijkheid en relaties tussen verwanten, buren, vrienden en iedereen die deel uitmaakt van de maatschappij. Een meeslepend en mysterieus verhaal.

Boek is nieuw

pakketpost of evt. opengeslagen 500/2000gr

De Maan van Emlyn

Jenny Nimmo - De Maan van Emlyn
Auteur: Jenny Nimmo
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Jenny Nimmo - De Maan van Emlyn

Nia Loyd is het jongere zusje van Alun Loyd, de vriend van Gwyn Griffith, de jongen die in het eerder verschenen deel De zoektocht van Gwyn kennis maakte met zijn eigen magische krachten. Als middelste kind zoekt Nia niet alleen haar plaats in de kroostrijke familie. Ook haar zoeken naar eigen talenten onderscheidt haar van de rest van het gezin. Wanneer ze naar de stad verhuizen, heeft zij het als enige erg moeilijk om te wennen aan deze nieuwe omgeving. Op één van haar tochten wordt haar aandacht op onverklaarbare wijze getrokken naar een vreemd kerkje. Iedereen raadt haar aan om daar weg te blijven. Er is daar immers iets vreemds gebeurd. Maar Nia luistert niet en maakt er kennis met Emlyn en zijn vader, een zonderlinge kunstenaar. Tegen ieders waarschuwingen in sluit Nia vriendschap met Emlyn en laat ze zich door zijn vader inspireren bij het uitwerken van een opdracht voor school. Gelijktijdig met haar zelfvertrouwen groeit ook haar vriendschap met Emlyn. Langzaam dringt ze tot de jongen door en begrijpt ze zijn verdriet omwille van het gemis van zijn moeder. Nia mist het leven temidden van de natuur. Daarom besluiten haar ouders haar een tijdje te laten logeren bij Gwyn Griffith en zijn familie. Daar komt ze in contact met Gwyns grootmoeder, Nain. Deze vrouw helpt haar om Emlyns moeder terug te vinden en de jongen te bevrijden uit zijn eenzaam leven. Doorheen de beschrijving van haar personages en hun beleven, verweeft de auteur een behoorlijke portie humor. Dat maakt het verhaal waarin ook ernst en donkere kanten van het leven duidelijk aanwezig zijn vlot leesbaar. 'De maan van Emlyn' is het tweede deel van een trilogie, het kan ook afzonderlijk gelezen worden.

boek is in nieuwstaat.

gew. 295gr.

Miss Universe en het Beest

Chris Achilleos - Miss Universe en het Beest
Auteur: Chris Achilleos
Tag:
Jaar: 1978
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Chris Achilleos - Miss Universe en het Beest

Een verzameling fantasy-illustraties uit het werk van Chris Achilleos.
Vele mooi gekleurde tekeningen.

Boek verkeert in zeer goede staat.

gew465gr

Conan en de scharlaken citadel.

Robert Howard ea - Conan en de scharlaken citadel.
Omschrijving:

Robert Howard ea - Conan en de scharlaken citadel.

Bundeling van de volgende Conan verhalen:
DE SCHAT VAN TRANICOS (The Black Stranger / The Treasure of Tranicos, 1953)
WOLVEN OVER DE GRENS (Wolves Beyond the Border, 1967)
DE FENIKS OP HET ZWAARD (The Phoenix on the Sword, 1932)
SCHARLAKEN CITADEL (The Scarlett Citadel, 1933)

Boek is in zeer goede staat

gew. 300gr

Conan en het vlammend mes.

Robert Howard ea - Conan en het vlammend mes.
Omschrijving:

Robert Howard ea - Conan en het vlammend mes.

Bundeling van de volgende Conan verhalen:
ZWARTE TRANEN (Black Tears, Camp & Carter)
SCHADUWEN IN ZAMBOULA (Shadows in Zamboula, Howard)
DE DUIVEL VAN IJZER (The Devil in Iron, Howard)
HET VLAMMENDE MES (The Flame Knife, Howard & Camp)

Boek is in zeer goede staat

gew. 300gr

Conan en de koningin van de zwarte kust.

Robert Howard ea - Conan en de koningin van de zwarte kust.
Auteur: Robert Howard ea
Tag:
Jaar: 1983
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Robert Howard ea - Conan en de koningin van de zwarte kust.

Bundeling van de volgende Conan verhalen:
DE VLOEK VAN DE MONOLIET (The Curse of the Monolith, Camp & Carter)
DE BLOEDBEVLEKTE GOD (The Bloodstained God, Howard & Camp)
DE DOCHTER VAN DE IJSREUS (The Frost Giant's Daughter, Howard)
HET HOL VAN DE VAMPIERSLANG (The Lair of the Ice Worm, Camp & Carter)
DE KONINGIN VAN DE ZWARTE KUST (Queen of the Black Coast, Howard)
HET DAL DER VERLOREN VROUWEN (The Vale of the Lost Women, Howard)
DE CITADEL VAN DE ANGST (The Castle of Terror, Camp & Carter)
DE MUIL IN HET DUISTER (The Smout in the Dark (Howard, Camp, Carter)

Boek is in zeer goede staat

gew. 300gr