fantasy, pagina 6


De Silmarillion - 1e

J.R.R. Tolkien - De Silmarillion - 1e
Auteur: J.R.R. Tolkien
Tag:
Jaar: 1978
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

J.R.R. Tolkien - De Silmarillion

J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor de klassieker In de ban van de ring een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie. Deze achtergronden verenigde hij het eerst in De Silmarillion. Hoewel het tijdens zijn leven nooit is gepubliceerd, beschouwde Tolkien dit boek als zijn eigenlijke levenswerk. In 1977 werd De Silmarillion postuum uitgegeven. Waar In de ban van de ring de geschiedenis van de Derde Era beschreef, voert De Silmarillion de lezer mee naar het begin van de oudste tijden: de Eerste Era van Midden-aarde. Het is de mythe van de schepping van de wereld en de grote oorlogen die werden gevoerd tussen de Elfen en de duistere Morgoth. Ook wordt verhaald van de Silmarillen, drie edelstenen waarin Fëanor, een geniale Elf, het goddelijke licht weet te vangen. Naast dit lange verhaal bevat dit boek een viertal kortere vertellingen: Ainulindalë, Valaquenta, Akallabêth (De ondergang van de Númenor) en Over de Ringen van Macht.

Boek verkeert in goede staat, omslag is lichtbeschadigd

opengeslagen 500gr of pp

Starwars - Kinderen van de Jedi

Barbara Hambly - Starwars - Kinderen van de Jedi
Auteur: Barbara Hambly
Tag:
Jaar: 1999
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Barbara Hambly - Starwars - Kinderen van de Jedi

De Star Wars-special Kinderen van de Jedi van Barbara Hambly speelt acht jaar na het laatste deel van de oorspronkelijke Star Wars-triologie en tussen Kevin J. Andersons trilogie De Jedi Academie en Roger MacBride Allens De Corelliaanse trilogie. Kinderen van de Jedi: Prinses Leia, Han Solo en Chwbacca beginnen aan een missie die cruciaal is voor het voortbestaan van de kwetsbare Nieuwe Republiek. Ze gaan op de ijswereld Belsavis op zoek naar de lang geleden zoekgeraakte kinderen van de Jedi - zelden keerde iemand terug uit de duistere krochten van deze vreemde planeet. Elders, ver weg in het heelal, maakt Luke Skywalker zich op om een belangrijke opdracht te volvoeren. Aan boord van het vijandelijke schip de Eye of Palpatine, moet Luke een manier vinden om dit volledig geautomatiseerde schip te vernietigen, vóór het toekomt aan de opdracht die in haar kunstmatige brein is vastgelegd: de vernietiging van Belsavis. Om in zijn opzet te slagen, zal Luke de hulp in moeten roepen.

Boek verkeert in goede staat.

gew.500/2000gr

De verloren wereld

Sir Arthur C. Doyle - De verloren wereld
Auteur: Sir Arthur C. Doyle
Tag:
Jaar: 1970
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Sir Arthur C. Doyle - De verloren wereld.

De lastige Schotse zooloog en ontdekkingreiziger professor Challenger centraal staat. In roman 'The Lost World' leidt hij een expeditie naar een afgelegen bergplateau in Zuid-Amerika waar een uitgestorven geacht prehistorisch zoogdier nog blijkt te leven. Een als bewijs meegenomen exemplaar ontsnapt echter als het in Londen wordt getoond.

2e druk 1970

Boek verkeert in goede staat

gew. 300gr

De aardkinderen 4 - Het dal der beloften

Jean M. Auel - De aardkinderen 4 - Het dal der beloften
Auteur: Jean M. Auel
Tag:
Jaar: 1991
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

De aardkinderen 4 - Het dal der beloften

Ayla en haar geliefde Jondalar weten dat zij voor elkaar bestemd zijn en verlangen naar een thuis. Ze nemen het moeilijke besluit om de stam van de Mamutiërs te verlaten en gaan op weg naar Jondalars eigen volk. Samen met Wolf en de paarden Whinney en Renner trekken ze dwars door het Europese continent van 35.000 jaar geleden.
De reis door de prehistorische natuur is schitterend en opwindend, maar vol gevaren. En het is niet alleen de natuur die een bedreiging vormt. Zullen zij ooit Jondalars volk bereiken?
Maar Ayla draagt het teken van de Grote Aardmoeder in zich, en haar bestemming gaat veel verder dan zij of Jondalar ooit kan vermoeden

Boek verkeert in goede staat.

pakketpost

De wetten van de Magie - Eerste wet -

Terry Goodkind - De wetten van de Magie - Eerste wet -
Auteur: Terry Goodkind
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Terry Goodkind - De wetten van de Magie - Eerste wet - Het zwaard van de waarheid.

Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos de Wetten van de Magie dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Sinds de verdeling van het land in drie afzonderlijke naties, is Westland vrij gebleven van de smetten van tovenarij. Totdat de ontdekking van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van de vader van Richard Zypher het begin inluidt van een nieuw tijdperk, van de vervulling van een eeuwenoude profetie. Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in al haar vele vormen onlosmakelijk is verbonden met het lot van het volk van Westland. `Goodkind zal evenals Tolkien het hele land in zijn ban houden. Marion Zimmer Bradley, auteur van Nevelen van Avalon

Boek is in goede staat

verzending pakketpost

Heer van het duister

Darren Shan - Heer van het duister
Auteur: Darren Shan
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Darren Shan - Heer van het duister

Deel 11 uit de Wereld van Darren Shan.

Darren is op weg naar huis. Voor het eerst keert hij terug naar de plek waar hij als gewone jongen kennismaakte met het nachtleven van de vampiers. Darren voelt zich niet op zijn gemak in zijn geboortestad. Hij wordt geplaagd door nachtmerries die hem iets lijken te vertellen over de toekomst. Juist hier, waar zijn leven voorgoed veranderde, heeft de wereld iets verschrikkelijks voor hem in petto.

Boek verkeerd in zeer goede staat, bevat een stempel Recensie exemplaar

gew. 288gr.

Het oude koninkrijk - Sabriel

Garth Nix - Het oude koninkrijk - Sabriel
Auteur: Garth Nix
Tag:
Jaar: 2006
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Garth Nix - Het oude koninkrijk - Sabriel

Het Oude Koninkrijk is een wereld binnen een wereld, die waar wij in leven. En die van Sabriel, achttien jaar pas en juist op het punt afscheid te nemen van de kostschool waar ze een belangrijk deel van haar leven doorbracht - zij is met beide werelden bekend. Immers, haar vader, de machtige magi�r de Abhorsen die zelfs de doden tot leven kan wekken, is degene die de het evenwicht tussen mens en geest in het Oude Koninkrijk in stand houdt.
Nu is hij, de Abhorsen, verdwenen. Sabriel vreest dat zijn eeuwige tegenstrever, de vileine Kerrigor, daar wel eens de hand in zou kunnen hebben. Hoe het zij, Sabriel heeft geen andere keuze dan het Oude Koninkrijk binnen te gaan en persoonlijk op zoek te gaan naar haar verdwenen vader. En dat gebeurt. Bijgestaan door het magische zwaard van haar vader en de grote kat - of is het een geestverschijning? - Mogget, die maar wat nadrukkelijk aanwezig is, betreedt ze het verboden gebied. Al gauw ervaart ze dat parasiterende geestverschijningen, Mordicanten en Schaduwhanden, zo hun eigen opvattingen hebben over de aanpak van mensenkinderen. En dan is hij er ook nog, Kerrigor, de allerergste van de kwaadwillende tovenaars in het Oude Koninkrijk. En de Abhorsen? De onzekerheid omtrent zijn lot blijft.

Boek verkeert in zeer goede staat.

verzending als pakketpost of opengeslagen - 550gr

Kinderen van de Dageraad 1 - Over een zee van ijs - geel

William Sarabande - Kinderen van de Dageraad 1 - Over een zee van ijs - geel
Auteur: William Sarabande
Tag:
Jaar: 1999
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

William Sarabande - Kinderen van de Dageraad 1 - Over een zee van ijs - geel

Het hart van de dappere jonge jager Torka is gebroken na het verlies van zijn gezin dat is omgekomen bij een aanval van een moordzuchtige mammoet. Met de overlevenden van zijn stam trekt hij naar onbekende, oostwaarts gelegen steppen om een nieuw bestaan op te bouwen.
Lonit, een jong meisje dat Torka heimelijk liefheeft, is nog een kind wanneer de lange reis begint, maar ze bloeit allengs op tot een mooie, moedige vrouw. Ze ontfermt zich over Karana, een kleine jongen die door zijn volk is achtergelaten en die zich als een schuw dier schuilhoudt in de bergen.
Dan dringt Galeena hun kamp binnen, de meedogenloze en sluwe leider van een groep jagers die eropuit is Torka te verdrijven...

Boek verkeert in goede staat.

gew.500gr.

Wolven van de dageraad

William Sarabande - Wolven van de dageraad
Auteur: William Sarabande
Tag:
Jaar: 1995
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

William Sarabande - Wolven van de dageraad.

Het Stenen Tijdperk is voorbij. Op de rand van het Bronzen Tijdperk is een trotse krijgerstam een nieuw leven in een vreemd land begonnen. Onder leiding van de grote Fomor MacLir, die ooit luisterde naar de bijnaam 'de Wolf der Weststammen', heeft de stam het gebruik van wapens afgezworen en voor een vreedzaam leven gekozen in het moerasland van Albion. Balor, Fomors opstandige zoon, wil opnieuw de wapens opnemen tegen de gezworen vijand van de MacLir-stam, Nemed MacAgnomain. Maar hij ontvlucht zijn stam en ontdekt een hem onbekende wereld, waar hij de mysteriën van de liefde, de kracht van het brons en de mystieke kracht van Stonehenge leert kennen. Als Balor na zijn omzwervingen terugkeert naar Fomr om hem te waarschuwen dat de wrede Nemed en zijn krijgsvolk Albion naderen om de MacLir-stam van de aardbodem te vagen, kan Fomor niet anders dan de strijd opnieuw aangaan. Maar het is Balor die uiteindelijk zijn volk naar een nieuwe toekomst zal leiden...

Boek verkeert in goede staat.

gew.425gr - verzending opengeslagen of pakketpost

Kinderen van de dageraad 5 - Het volk van de witte mammoet

William Sarabande - Kinderen van de dageraad 5 - Het volk van de witte mammoet
Auteur: William Sarabande
Tag:
Jaar: 1995
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

William Sarabande - Kinderen van de dageraad 5 - Het volk van de witte mammoet - 1e dr

Cha-kwena is voorbestemd om sjamaan te worden, hoewel hij meer een jongen is dan een man. Hij wordt het slachtoffer van verraad, waardoor de stam van zijn meest waardevolle bezit wordt beroofd.
Ta-maya, de lieflijke dochter van de hoofdman, raakt in de ban van een mysterieuze krijger... maar is hij een man of een monster?
Masau, de onverschrokken krijger van het volk van de Wakende Ster, gelooft dat vernietiging en bedrog zijn stam kan redden, totdat hij door de liefde van een vrouw gedwongen wordt een andere toekomst te kiezen, of zijn noodlot onder ogen te zien.
Boek is in goede staat

pakketpost