geschiedenis, pagina commanderij-montfoort


Ma retraite een buitenplaats te Zeist

Roland Blijdenstein - Ma retraite een buitenplaats te Zeist
Auteur: Roland Blijdenstein
Tag:
Jaar: 1989
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Roland Blijdenstein - Ma retraite een buitenplaats te Zeist


Ma Retraite is een curieuze buitenplaats in Zeist, die bij velen bekend staat als het sprookjespaleis of de roomtaart. Lange tijd stond het huis leeg. Door het voortschrijdende verval kreeg het grote witte huis een aparte charme. Onlangs is het weer geheel gerestaureerd dankzij de inspanningen van de gemeente Zeist. Het resterende deel van de tuin achter het huis werd opgeofferd aan woningbouw.

Dit boek beschrijft de aanleg van Ma Retraite in 1896 op de plaats van de oude, begin 19de eeuwse buitenplaats van de tuinarchitect J. D. Zocher jr. Het geeft een beeld van de opdrachtgever, de Amsterdamse bierbrouwer J.C. van Marwijk Kooy, van de architect A. Salm, die na vele voorstudies uiteindelijk komt tot een Italiaanse villa, en van de tuinarchitect L.A. Springer, die de tuin ingrijpend renoveerde. Ook de bewoners en het personeel komen aan bod en de waardering van de exotische buitenplaats door tijdgenoten. Tenslotte een relaas van de aftakeling van deze vroeger zo grote buitenplaats en de restauratie van het huis


Boek is in goede staat.


Gewicht 192gr.

Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc

Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red) - Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc
Auteur: Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red)
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Offermans, drs J.P.L.G. e.a.(red) - Facetten van 900 jaar Kloosterrade-Rolduc Toegewijd aan de dienst van God.


Als de stichter van Rolduc, Ailbertus van Antoing, in het jaar 1104 op deze plek gaat wonen, wijdt hij die toe aan de dienst van God. Ze is dat, ondanks wijzigingen in haar bestemming, 900 jaar lang gebleven. 900 jaar Kloosterrade-Rolduc Er zijn in Nederland weinig of geen nog volop functionerende instituten te vinden, die op een dergelijke leeftijd en op zo'n rijk verleden kunnen bogen. Een geschiedenis van negen eeuwen toewijding aan spiritualiteit, onderwijs en cultuur in de dienst van god. Deze bundel bevat een aantal artikelen die, elk op hun terrein, nieuw licht doen schijnen over enkele tot dusver mistige plekken uit de lange historie van Kloosterrade-Rolduc, de abdij, de kostschool en het kleinseminarie.


Boek is in goede staat.


Gewicht 1118gr.

De mobilisatiemaanden 1939-1940

Jacob Zwaan - De mobilisatiemaanden 1939-1940
Auteur: Jacob Zwaan
Tag:
Jaar: 1979
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Jacob Zwaan - De mobilisatiemaanden 1939-1940


In het kader van de herdenking van de gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog past ook aandacht voor hetgeen direct met het begin van deze oorlog samenhangt: mobilisatie, verdediging en (mislukte) pogingen tot interventie, en tot slot het begin van de Nederlandse deelname, de periode van augustus 1939 tot 10 mei 1940. Aan de hand van (chronologisch) weergegeven krantenberichten, soms in de vorm van een reproductie van de eerste pagina, ter linkerzijde afgedrukt, wordt getracht een beeld te geven van de opeenvolgende gebeurtenissen; ter rechterzijde wordt met name alles rond het leger in foto weergegeven, evenwel niet chronologisch. Het geheel biedt een redelijk overzicht in het gebeurde, juist door de combinatie van plaat en prent, aan al diegenen die op gemakkelijke wijze enige kennis willen verwerven. Jammer genoeg zijn met name de uit dagbladen gekozen gedeelten niet altijd gemakkelijk leesbaar. Een alleszins aanvaardbare uitgave.


De boek is in goede staat om te lezen maar de kaft is wel een beetje beschadigd.


Gewicht 499gr.

Schiedam verleden tijd

Hans van der Sloot - Schiedam verleden tijd
Auteur: Hans van der Sloot
Tag:
Jaar: 1981
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Hans van der Sloot - Schiedam verleden tijd


'''Schiedam verleden tijd'' geeft een uniek beeld van de geschiedenis van Schiedam. Dit historische fotoboek neemt de lezer aan de hand van mooie afbeeldingen mee door het Schiedamse verleden.

De schitterende afbeeldingen uit het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw zijn zorgvuldig geselecteerd door Hans van der Sloot. De verklarende teksten zorgen voor achtergrond en geven de foto's extra diepgang.

Foto's van iconische, vaak verloren gegane, gebouwen uit de geschiedenis van Schiedam worden afgewisseld door afbeeldingen van arbeiders, feesten en vaartuigen. Laat u meeslepen door het roerige verleden van Schiedam!


Boek is in goede staat.


Gewicht 495gr.

De eerste Wereldoorlog

J.H.J. Andriessen - De eerste Wereldoorlog
Auteur: J.H.J. Andriessen
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

J.H.J. Andriessen - De Eerste Wereldoorlog


Er zijn vooral in West-Europa nog steeds veel mensen die geïnteresseerd zijn in de Eerste Wereldoorlog. Sterker nog, er komen steeds meer geïnteresseerden bij. Dit prachtige fotoboek is voor velen onder hen dan ook een 'must'. In meer dan 800 foto's op groot formaat, vergezeld door accurate korte beschrijvingen, wordt een realistisch en indringend beeld geschetst van het leven, lijden en sterven tijdens dit wereldconflict. Het zijn foto's die vooral afkomstig zijn uit het fotoarchief van het Imperial War Museum te Londen. In het boek worden ook de voornaamste aspecten van de Eerste Wereldoorlog kort en bondig uitgelegd. Maar het zijn toch vooral de foto's die een onuitwisbare indruk maken. Foto's die je onvermijdelijk ertoe brengen om het boek keer op keer open te slaan.


Zo goed als nieuw.


Gewicht Pakket Post

Het doel bereikt

R.J.E.M. Zinnicq Bergmann - Het doel bereikt
Auteur: R.J.E.M. Zinnicq Bergmann
Tag:
Jaar: 1990
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

R.J.E.M. Zinnicq Bergmann - Het doel bereikt

In Het doel bereikt beschrijft .Mr. R.J.E..M. van Zinnicq Bergmann zijn vele herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
Zijn verhaal begint bij zijn enerverende vlucht uit Nederland naar Engeland via België, Frankrijk, Monaco, Gibraltar en Portugal. Hij volgde de opleiding tot militair vlieger in Canada en Engeland en kwam daar voor het eerst in contact met leden van de Koninklijke familie. Tijdens de opmars van de geallieerden was hij zeer actief als vlieger van een Typhoon. Zo vertelt hij over de spectaculaire aanval op een van de torens van de stallen van Paleis Het Loo.
Mr. Van Zinnicq Bergmann geeft in Het doel bereikt veel interessante informatie over het werk van de luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tevens zijn vele foto's uit zijn privébezit opgenomen.
De hofmaarschalk van het Koninklijk Huis, Mr. R.J.E..M. van Zinnicq Bergmann 11917) was van 1942 lot 1945 piloot bij de Royal Air Force. Vanaf 1945 vervulde hij functies van adjudant, hofmaarschalk, intendant, jagermeestcr en grootofficier, zowel bij Koningin Wilhelmina, als bij Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

Boek is zo goed als nieuw

gew.420gr.

Hollanders in beeld

Rudi Ekkart & Quentin Buvelot - Hollanders in beeld
Auteur: Rudi Ekkart & Quentin Buvelot
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rudi Ekkart & Quentin Buvelot- Hollanders in beeld

Hollanders in beeld is een uitgebreide en rijk geïllustreerde uitgave over de portretschilderkunst van de Hollandse Gouden Eeuw. Dit is een van de meest fascinerende verschijnselen in de westerse kunstgeschiedenis, omdat deze schilderijen worden gekenmerkt door een sterk realisme, een enorme verscheidenheid en bovenal een hoge kwaliteit. De rode draad in deze publicatie, die verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Londen en Den Haag, is de ontwikkeling van het Noord-Nederlandse portret. Het scala aan portretten is zeer breed: naast het individuele portret zien we dubbelportretten, familieportretten, kinderportretten en groepsportretten, waaronder schutters- en regentenportretten.
In deze toegankelijke publicatie zijn meer dan zestig schilderijen van in total 29 zeventiende-eeuwse meesters bijeengebracht, in kleur afgebeeld en van een toelichtende tekst voorzien. Deze teksten worden voorafgegaan door inleidende essays over de ontwikkeling in het geschilderde portret in de Noordelijke Nederlanden en het kostuum op portretten. Dit eerste overzicht van de portretschilderkunst in de Gouden Eeuw biedt een uniek portret van de mensen die de eeuw maakten of meemaakten.

Boek verkeert in zeer goede staat. omslaghoes heeft wel kleine beschadiging

pakketpost

Pindanootjes aan je Oren.

Kees Visser - Pindanootjes aan je Oren.
Auteur: Kees Visser
Tag:
Jaar: 1997
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Kees Visser - Pindanootjes aan je Oren.

Veertig wandelingen en gesprekken in de binnenstad van Utrecht.Met vele zwart-wit illustraties.
3 wandelkaarten aanwezig

Boek verkeert in zeer goede staat.

gew.320gr

Ons Vrije Nederland jrg 5 nr 24

Marten Toonder - Ons Vrije Nederland jrg 5 nr 24
Omschrijving:

Ons Vrije Nederland jrg 5 - 1945 - nr 24

Weekblad compleet met een deel van een Bommel verhaal.
zie inzet.

Verkeert in goede staat

Ons Vrije Nederland jrg 5 nr 23

Marten Toonder - Ons Vrije Nederland jrg 5 nr 23
Omschrijving:

Ons Vrije Nederland jrg 5 - 1945 - nr 23

Weekblad compleet met een deel van een Bommel verhaal.
zie inzet.

Verkeert in goede staat