kunst


De memoires van de beeldhouwer

Kees Schrikker - De memoires van de beeldhouwer
Auteur: Kees Schrikker
Tag:
Jaar: 1982
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Kees Schrikker - De memoires van de beeldhouwer


Een mooi boek over beeldhouwer kunst. In het boek staan mooie illustraties van beelden.


Boek is in goede staat.


Gewicht 500gr.

A girl's got to eat

Anne Verheecke - A girl's got to eat
Auteur: Anne Verheecke
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Anne Verheecke - A girl's got to eat


Boek met recepten en 11 zeefdrukken.


Boek is in goede staat.
Boek is in het Engels.


Gewicht 502gr.

Willink

H.L.C. Jaffe - Willink
Auteur: H.L.C. Jaffe
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

H.L.C. Jaffe - Willink


In dit boek, waarin het gehele geschilderde oeuvre van Willink in de volgorde van ontstaan is afgebeeld, wordt de poging gedaan, de schilder te benaderen als een getuige van het zo hevig bewogen tijdperk, waarin zijn werk is ontstaan: de schilder wordt hier gekenschetst als een ziener, die - nog voordat anderen de komende dreiging hadden ontwaard - het naderende gevaar heeft gezien en in beelden heeft vastgehouden voor zijn tijdgenoten.

In de tekst van de bekende kunsthistoricus Jaffé wordt Willink vooral als vernieuwer geschetst. Het boek bevat vele goede kleurenreproducties. Voorts biografische documenten, een geïllustreerde, chronologisch geordende catalogus van zijn schilderijen, collages en aquarellen (linoleumsneden, pastels en tekeningen zijn op een enkele uitzondering na weggelaten). Onder de kleine zwartwitfoto's worden vermeld: concrete gegevens, evt. plaats van bezichtiging en de tentoonstelling waar het te zien is geweest. Voorts overzichten van relevante musea, bibliografische gegevens, tentoonstellingen en literatuur van en over Willink.
(Biblion recensie, Redactie)


Boek is in goede staat


Gewicht Pakket Post

New Dutch Photography Talent 2012 GUP

Peter Bas Mensink - New Dutch Photography Talent 2012 GUP
Auteur: Peter Bas Mensink
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Peter Bas Mensink - New Dutch Photography Talent 2012 GUP


De eerste editie van een jaarlijkse publicatie over de nieuwste fotografen die uit Nederland komen. Kleurrijk, confronterend en subliem, het werk van niet minder dan 100 jonge talenten wordt benadrukt in al zijn vreemde, uitbundige en prachtige diversiteit.


Boek is in goede staat.
Boek is Engelstalig.


Gewicht Pakket Post

Hollanders in beeld

Rudi Ekkart & Quentin Buvelot - Hollanders in beeld
Auteur: Rudi Ekkart & Quentin Buvelot
Tag:
Jaar: 2007
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Rudi Ekkart & Quentin Buvelot- Hollanders in beeld

Hollanders in beeld is een uitgebreide en rijk geïllustreerde uitgave over de portretschilderkunst van de Hollandse Gouden Eeuw. Dit is een van de meest fascinerende verschijnselen in de westerse kunstgeschiedenis, omdat deze schilderijen worden gekenmerkt door een sterk realisme, een enorme verscheidenheid en bovenal een hoge kwaliteit. De rode draad in deze publicatie, die verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Londen en Den Haag, is de ontwikkeling van het Noord-Nederlandse portret. Het scala aan portretten is zeer breed: naast het individuele portret zien we dubbelportretten, familieportretten, kinderportretten en groepsportretten, waaronder schutters- en regentenportretten.
In deze toegankelijke publicatie zijn meer dan zestig schilderijen van in total 29 zeventiende-eeuwse meesters bijeengebracht, in kleur afgebeeld en van een toelichtende tekst voorzien. Deze teksten worden voorafgegaan door inleidende essays over de ontwikkeling in het geschilderde portret in de Noordelijke Nederlanden en het kostuum op portretten. Dit eerste overzicht van de portretschilderkunst in de Gouden Eeuw biedt een uniek portret van de mensen die de eeuw maakten of meemaakten.

Boek verkeert in zeer goede staat. omslaghoes heeft wel kleine beschadiging

pakketpost

Alphonse Mucha

Sarah Mucha - Ronald F. Lipp - Alphonse Mucha
Auteur: Sarah Mucha - Ronald F. Lipp
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Sarah Mucha - R.Lipp - Alphonse Mucha

Alphonse Mucha (1860-1939) was een van de beroemdste vertegenwoordigers van de Art Nouveau. In deze tijd, waarin de belangstelling voor de kunst van het fin de siècle weer toeneemt, brengt dit boek hulde aan een kunstenaar wiens overbekende creaties ons beeld van de Art Nouveau hebben bepaald en die, nu wij het totale spectrum van zijn artistieke activiteiten kunnen overzien, veel meer blijkt dan slechts een begaafde afficheschilder.

Boek verkeert in zeer goede staat


gew. 1200gr

De Houtsnyder - De houtsnijder

Anton Pieck; Hans Vogelesang - De Houtsnyder - De houtsnijder
Auteur: Anton Pieck; Hans Vogelesang
Tag:
Jaar: 1976
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Anton Pieck; Hans Vogelesang -De Houtsnyder - De houtsnijder

Vanaf zijn zestiende jaar vervaardigt Anton Pieck zo'n tweehonderd houtsneden, etsen, droge naalden, gravures en litho's, die door de toenmalige Haagse kunsthandel De Poort onder het publiek worden gebracht. De kunstwerken zijn zo succesvol dat Pieck de vraag naar afdrukken nauwelijks kan bijhouden.

In De Houtsnyder Anton Pieck zijn alle werken van de houtsnijder Anton Pieck opgenomen, sommige met voorstudies, evenals enige ontwerpen die niet zijn uitgevoerd. Auteur en vriend Hans Vogelesang geeft er een inleiding en uitgebreide toelichting bij.

Boek verkeert in goede staat, wel iets gebruikssporen

gew.530gr

My fair Lady

Warner Bros - My fair Lady
Auteur: Warner Bros
Tag:
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Fraai boekwerk over de Musical en Warner Bros, met oa vele foto's van Audrey Hepburn

Boek verkeert in goede staat, wel gebruikssporen.

gew.100/250gr.