literatuur, pagina 1


Homerus'Ilias

Gerard Koolschijn - Homerus'Ilias
Auteur: Gerard Koolschijn
Tag:
Jaar: 1993
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Gerard Koolschijn - Homerus'Ilias (In vijf akten samengevat door Gerard Koolschijn)


Een koe en een schaap kan men roven, ketels en paarden kopen, maar dat de adem van een mens terugkeert als hij eenmaal de tanden voorbij is, dat is niet te koop,die buit kunnen wij niet behalen.De Ilias: het verhaal over de beroemdste oorlog uit de Griekse mythologie. Homerus beschrijft ons de laatste dagen van de lange strijd om Troje, niet als het verslag van een reeks gebeurtenissen, maar als dramatisch epos, waarin de gevechten als achtergrond dienen voor het eigenlijke thema: de wrok van Achilles en zijn keuze tussen leven en roem.Om de vaak moeilijk te volgen handeling rond de tragische hoofdpersoon Achilles te ontdoen van de vele zijsprongen en terug te brengen tot de kern, koos Gerard Koolschijn voor een toneelbewerking: uitgaande van Homerus' tekst vatte hij het epos samen in vijf akten.Het schouwspel van Achilles, die zijn woede jegens Agamemnon pas vergeet en weer aan de strijd deelneemt wanneer zijn boezemvriend Patroklos is gestorven, wordt vanaf het balkon gadegeslagen door de goden. Voor hen is het niet meer dan een soms vervelend, soms spannend tijdverdrijf. Zij zijn als een verwend publiek dat er niet voor terugschrikt zich actief met de personages te gaan bemoeien als het verloop van de handeling hun niet bevalt.


Boek is in goede staat.


Gewicht 263gr.

Hermann Hesse in woord en beeld

Bernhard Zeller - Hermann Hesse in woord en beeld
Auteur: Bernhard Zeller
Tag:
Jaar: 1973
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Bernhard Zeller - Hermann Hesse in woord en beeld

De auteur heeft de roman van Hesse's leven, van de op- en neergang, de tegenslag, de strijd, de reizen, de roem en de invloed ervan, in dit boek vastgelegd. Tal van citaten uit Hesse's werk en een groot aantal suggestieve en vaak curieuze foto's maken dit boek tot een uniek Hesse-paspoort.

Boek verkeert in goede staat

gew.350 gr.

Je weet niet wat je leest

Diversen - Je weet niet wat je leest
Auteur: Diversen
Tag:
Jaar: 1978
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Je weet niet wat je leest

Boek van de maand december 1978


Een min of meer komplete doorsnee-bloemlezing van wat de Nederlander leest.


In dit boek staan ruim honderd prozastukken. Zij werden gekozen uit Nederlandstalige uitgaven; een
selectie waarbij de restrictie gold dat deze uitgaven zoveel mogelijk in de boekhandel verkrijgbaar
moeten zijn.
De teksten hebben met elkaar gemeen, dat zij een genre, of een onderdeel van een genre van de
literatuur of de lectuur - dit boek toont aan dat de grens vager is dan we denken -
vertegenwoordigen.
Inhoudelijk en stilistisch wordt elke bijdrage door de redactie karakteristiek geacht voor die
bepaalde categorie.

Boek verkeert in goede staat omslag heeft klein scheurtje boven

pakketpost of opengeslagen

Max Havelaar - 11e druk

Multatuli - Max Havelaar - 11e druk
Auteur: Multatuli
Tag:
Jaar: 1922
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

De Max Havelaar is niet alleen de beste roman uit de Nederlandse literatuur; het is ook een roman die na meer dan een eeuw nog steeds actueel is. Inhoudelijk misschien niet eens zozeer: als 'de Javaan' nog steeds mishandeld wordt dan is het tenminste niet meer door ons, en ook niet met ons uitdrukkelijke goedvinden. Maar formeel, als een boek dat begint als een roman en eindigt als iets wat direct ingrijpt in de werkelijkheid, is de Max Havelaar zo modern als geen ander boek in onze letteren. En wie alleen naar het romangedeelte kijkt met zijn ingewikkelde structuur, die bij het lezen toch zo logisch en doorzichtig blijft - die kan zich haast niet voorstellen dat er in onze taal nog eens iets zal worden gepresteerd van die kracht.

11e druk uit 1922

Boek verkeert in goede staat, wel ouderdomssporen.

pakketpost of evt. opengeslagen 380gr.

Max Havelaar - 9e druk

Multatuli - Max Havelaar - 9e druk
Auteur: Multatuli
Tag:
Jaar: 1914
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

nederlandsche bibliotheek uitgave 9e druk 1914

Boek verkeert in goede staat, voorkant heeft wel een vlek.Verder geen losse bladen of zo

gew.300gr

De Familie Hernat - 1e druk

Felix Timmermans - De Familie Hernat - 1e druk
Auteur: Felix Timmermans
Tag:
Jaar: 1941
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Felix Timmermans - De Familie Hernat

Een avontuurlijke Hongaarse officier belandt met zijn regiment in Vlaanderen. Hij vindt hier een vrouw, verwekt bij haar twee zonen en maakt hier zijn fortuin tijdens de Franse revolutie. Hij volgt Napoleon naar Rusland en sneuvelt daar. Zijn twee zonen, de introverte wetenschapper Arnold en de genotzoeker Simon, beheren het familiebezit. Langzaam aan slaat de verloedering toe: Arnold, gekrenkt in zijn eer door Simon, verlaat het ouderlijk huis om nooit meer terug te keren. Simon wordt blind en verwekt een zoon bij de dochter van zijn rentmeester. Deze zoon zal het familiekapitaal vergokken. Aan het eind van zijn leven rest hem nog een zwakbegaafde dochter en een karig bestaan ontdaan van alle pracht en praal. Kleurrijke, in sappig Vlaams geschreven familieroman over de opkomst en ondergang van een eens vooraanstaand geslacht.

!e druk,Met opgeplakte illustratie op voorplaat.

Boek verkeert in zeer goede staat, wel iets bruinigverkleurt door ouderdom.

verzending pakketpost

De verborgen bron

Hella S. Haasse - De verborgen bron
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Hella S. Haasse - De verborgen bron

Bij een bezoek aan het sinds jaren onbewoonde, aan zijn vrouw toebehorende landgoed doet een man ontdekkingen over zijn schoonmoeder (die hij nooit heeft gekend). Aanvankelijk lijkt zij hem een romantische, gevoelige vrouw met eigenschappen die hij in zijn eigen vrouw steeds heeft gemist. Maar bij het lezen in de nagelaten papieren wordt het hem duidelijk dat zijn schoonmoeder egocentrisch en liefdeloos was en verantwoordelijk voor de trieste jeugdjaren van zijn vrouw. Hij krijgt nu een heel ander beeld van zijn huwelijk. Een heel gevoelige roman met veel sfeer- en natuurbeschrijvingen.

Boek verkeert in bijna nieuwstaat.

gew.50/100gr.

Le Diable amoureux

Martinist Jacques Cazotte - Le Diable amoureux
Auteur: Martinist Jacques Cazotte
Tag:
Jaar: 1892
Bindwijze: Special
Omschrijving:

Martinist Jacques Cazotte - Le Diable amoureux

Le Diable amoureux is een boek waarmee de Franse filosoof en Martinist Jacques Cazotte beroemd werd. Hoewel dit werk reeds in 1772 werd geschreven, wordt het beschouwd als een voorloper van de fantastische literatuur.

Alvare, een jonge man, wilt, vergezeld door twee vrienden, de duivel oproepen als opschep-actie. De duivel verschijnt eerst in de gedaante van een kameel, vervolgens als een patrijshond en tenslotte als een sierlijke Biondetta. Uiteindelijk beslist Alavare om Biondetta aan zijn moeder voor te stellen om met haar te kunnen trouwen. Onderweg stoppen ze om een bruiloft bij te wonen en aangezien ze daar als man en vrouw worden gezien, komen ze in dezelfde kamer terecht. Op het ultieme moment neemt Biondetta haar masker weg om hem te herinneren dat ze Belzébuth is.

klein formaat boekwerk, 13,5x8 cm.
Boek heeft wel ouderdomssporen en enige gebreken.Is wel compleet.

gew.

Ter wille van Leentje

Marnix Gijsen - Ter wille van Leentje
Auteur: Marnix Gijsen
Tag:
Jaar: 1957
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

De hoofdpersoon in deze roman is een tegelijk schuchtere en eigenwijze ‘intellectueel’ die in de kazernesamenleving zijn plaats niet kan vinden. De verhouding tussen de gestudeerde ‘ik’ gemeen soldaat, en de holenmens Sergeant Blondeel vormt een van de merkwaardigste onder de elementen waaruit deze zo rijke geschakeerde roman werd samengesteld. Men zou kunnen stellen dat ‘Ter wille van Leentje’ werd opgebouwd uit een zinrijke groepering van variaties op een wezenlijk thema: de enkeling in de massamaatschappij; in dit geval het leger. In deze roman zijn niet alleen de ik, maar ook de geringste bijfiguren duidelijk afgetekend. Het gegeven is vermakelijk, de uitwerking daarvan afwisselend humoristisch en bitter ernstig.

Hardcover bordeauxrood linnen met goudopdruk met stofomslag, zijn in goede staat

Heren van de thee

Hella S. Haasse - Heren van de thee
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 1993
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

In 1871 vertrok het echtpaar Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosengaarde Bisschop vanuit Nederland naar de afgelegen theeonderneming Gamboeng in de Preanger op Java. In het decor van de indrukwekkende, mysterieuze natuur en tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de koloniale politiek van 1870 tot 1907 leven we mee met de autocratische ondernemer Rudolf en zijn langzaamaan verbitterd rakende echtgenote.
Hella S. Haasse baseerde zich op een waar gebeurd verhaal en gaf met deze roman op een uniek, hoogstaand literair niveau vorm aan oude familiearchieven.

Hardcover uitvoering

Boek verkeert in zeer goede staat.

Verzendkosten extra - evt. opengeslagen 510gr of al pakketpost,