luchtvaart, pagina gouda-catharina-gasthuis-13738


Vliegtuigmotoren Deel 1

Ir. J. G. Matzinger - Vliegtuigmotoren Deel 1
Auteur: Ir. J. G. Matzinger
Tag:
Jaar: 1943
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Ir. J. G. Matzinger - Vliegtuigmotoren Deel 1


Bij het samenstellen van dit werkje ben ik uitgegaan van het standpunt, dat de elementaire kennis van de werking der verbrandingsmotoren primair is bij het bestudeeren der speciale vliegtuigmotoren. Eenige theorie acht ik daarbij onmisbaar , doch ik heb ernaar gestreefd, deze zeer eenvoudig te houden. Met een minimum aan vooropleiding (lagere wis- en natuurkunde, de beginselen der scheikunde, e.d.) moet het m.i. mogelijk zijn, deze stof zonder bezwaar te verwerken. Om deze reden is de behandeling van alle onderwerpen welke meer theoretische kennis voorop stellen, met opzet weggelaten, zoals: de ontsteking, de balanceering, de smering, de hoogtevlucht met voorverdichting, de thermo-dynamische theorie van het verbrandingsproces, de sterkteberekening der motoronderdeelen, enz. Het ligt in mijn bedoeling, deze meer speciale onderwerpen in een tweede deel uitvoeriger toe te lichten en het voorliggende werk te beschouwen als een voorbereidend deel, als het ware ter kennismaking.


Boek is oud maar in goede staat om te lezen.


Gewicht 296gr.

Het doel bereikt

R.J.E.M. Zinnicq Bergmann - Het doel bereikt
Auteur: R.J.E.M. Zinnicq Bergmann
Tag:
Jaar: 1990
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

R.J.E.M. Zinnicq Bergmann - Het doel bereikt

In Het doel bereikt beschrijft .Mr. R.J.E..M. van Zinnicq Bergmann zijn vele herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
Zijn verhaal begint bij zijn enerverende vlucht uit Nederland naar Engeland via Belgi├ź, Frankrijk, Monaco, Gibraltar en Portugal. Hij volgde de opleiding tot militair vlieger in Canada en Engeland en kwam daar voor het eerst in contact met leden van de Koninklijke familie. Tijdens de opmars van de geallieerden was hij zeer actief als vlieger van een Typhoon. Zo vertelt hij over de spectaculaire aanval op een van de torens van de stallen van Paleis Het Loo.
Mr. Van Zinnicq Bergmann geeft in Het doel bereikt veel interessante informatie over het werk van de luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tevens zijn vele foto's uit zijn priv├ębezit opgenomen.
De hofmaarschalk van het Koninklijk Huis, Mr. R.J.E..M. van Zinnicq Bergmann 11917) was van 1942 lot 1945 piloot bij de Royal Air Force. Vanaf 1945 vervulde hij functies van adjudant, hofmaarschalk, intendant, jagermeestcr en grootofficier, zowel bij Koningin Wilhelmina, als bij Koningin Juliana en Koningin Beatrix.

Boek is zo goed als nieuw

gew.420gr.