muziek, pagina classics-beroemde-boeken-5-daniel-boone


Conny Froboes - 15070

takken - Conny Froboes - 15070
Omschrijving:

Conny Froboes - 15070

fraaie ansichtkaart, takken

ongelopen, heeft wel plaksporen

Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren

Jan Uriot - Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren
Auteur: Jan Uriot
Tag:
Jaar: 2009
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Jan Juriot - Sonneveld Mevrouw - De Utrechtse jaren

Het was in 2009 vijfendertig jaar geleden dat Wim Sonneveld ons op 56-jarige leeftijd ontviel. In de vele boeken die er over Sonneveld zijn verschenen ontbreekt steevast een belangrijk onderdeel, en dat zijn de Utrechtse jaren. Gemakshalve gaat men er dikwijls van uit dat Sonneveld een geboren en getogen Amsterdammer was. Dat zal mede komen door het onvergetelijke Aan de Amsterdamse grachten en zijn vertolking van Willem Parel, de Amsterdamse orgeldraaier. Ook heeft hij een groot gedeelte van zijn leven in de hoofdstad gewoond, maar zijn roots liggen toch echt in Utrecht. Sonneveld, mevrouw! belicht deze kant van zijn leven aan de hand van Wims broers Jo en Jan en nichtje Joantine. Via nooit eerder gepubliceerde foto's en brieven uit het familiearchief krijgen we een uniek inzicht in het leven en werk van Sonneveld. Sonneveld had vele plannen. Een daarvan was het schrijven van zijn memoires. De titel had hij al: Sonneveld, mevrouw! Daarmee doelde hij op de periode dat hij als zoon van kruidenier Gerrit Sonneveld uit de Utrechtse J.P. Coenstraat met een mand voor op de fiets boodschappen bezorgde. Dan belde hij aan op het opgegeven adres en als de clientele op een- of tweehoog dan het raam openschoof, riep hij: 'Sonneveld, mevrouw!' Omdat Wim zijn memoires nooit heeft kunnen voltooien, doen Jo, Jan en Joantine een poging om met name die Utrechtse jaren te belichten die Wim zeker in zijn memoires behandeld zou hebben.

Boek is nieuw

gew.500/2000gr.

Het ultieme gitaarboek

Tony Bacon - Het ultieme gitaarboek
Auteur: Tony Bacon
Tag:
Jaar: 1994
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Tony Bacon - Het ultieme gitaarboek

Een schitterend geïllustreerd boek over de geschiedenis en ontwikkeling van de moderne gitaar. Met alle mogelijke informatie over de legendarische Martin-gitaren, Gibsons en Fenders. En eindeloos veel afbeeldingen van zeldzame, curieuze en excentrieke modellen, merken, bouwjaren en types. Ruim 850 illustraties van meer dan 450 verschillende gitaren (waarvan er vele niet eerder te zien zijn geweest), die allemaal speciaal voor dit boek werden gefotografeerd. HET ULTIEME GITAARBOEK is precies wat het pretendeert te zijn. Een complete gids voor de moderne gitaar. Het beschrijft de instrumenten, de makers ervan, hoe ze werden gebouwd en waarom ze door bespelers en verzamelaars worden gekoesterd en bewonderd.

Boek is in zeer goede staat

gew.1200gr

Commondores - All the great hits - tekstboe

Commodores - Commondores - All the great hits - tekstboe
Auteur: Commodores
Tag:
Jaar: 1983
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Commondores - All the great hits - tekstboek

Columbia, USA, 1983. Soft Cover. 56 pages.

Colour photos of the band.

Includes lyrics, piano music and guitar chords for the following smash hits: Brick House, Easy, Lady (You Bring Me Up), Machine Gun, Oh No, Painted Picture, Reach High, Sail On, Still, Three Times a Lady.

Boek verkeert in goede staat.

gew.255gr

Bono

Mick Wall - Bono
Auteur: Mick Wall
Tag:
Jaar: 2005
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Mick Wall - Bono

Een uitgebreide biografie over Paul David Hewson, beter bekend als Bono, de zanger van de Ierse rockband U2. Het leven van Paul wordt tot in de kleinste details op tafel gelegd; beginnend bij zijn geboorte in het jaar 1960 tot en met U2's grote en succesvolle Vertigo Tour in 2005.

Boek verkeert in zeer goede staat

Herinneringen Elvis Presley

Diversen - Herinneringen Elvis Presley
Auteur: Diversen
Tag:
Jaar: 1985
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Herinneringen Elvis Presley

Twintig jaar had Elvis deel uitgemaakt van ons leven, opeens was het allemaal voorbij.
op dinsdag, 16 augustus 1977 is hij overleden. Dit bericht schokte ons allen. Elvis gaf de Rock vorm en richting.
Hij diende al voorbeeld voor vele artiesten.

boek verkeert in goede staat

On tour met U2

Carter Alan - On tour met U2
Auteur: Carter Alan
Tag:
Jaar: 1992
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Carter Alan - On tour met U2

In On tour met U2 wordt de ontwikkeling van de groep in kaart gebracht, vanaf de optredens in kleine zalen, bevolkt met toegewijde aanhangers, tot de emotionele, geestdriftige concerten in enorme stadions.
Alan vertelt over Bono's gevaarlijke optredens op het toneel die zelfs de bandleden hevig verontrustten, over het legendarische Liv-Aid optreden in 1985 waarmee U2 in een klap wereldwijd bekend werd en dat hun loopbaan voorgoed veranderde, en hij schetst de individuele portretten van Bono, The Edge, Larry Mullen en Adam Clayton.

Boek verkeert in zeer goede staat.

Madonna

Andrew Morton - Madonna
Auteur: Andrew Morton
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Andrew Morton - Madonna

Madonna is een van de meest opmerkelijke vrouwen van deze tijd. Een kameleon met het onuitputtelijke vermogen haar tijd ver vooruit te blijven. Ze is de onbetwistbare koningin van de popmuziek.

In deze biografie beschrijft Andrew Morton Madonna's carri�re - haar flitsende successen, maar ook haar donkere dagen. Hij doet dat aan de hand van gedegen onderzoek en uitgebreide interviews met haar vrienden en familieleden. Veel van Madonna's dierbaren vertellen hier voor het eerst hun verhaal.

Andrew Morton doet opmerkelijke onthullingen over onder meer Madonna's familie; de gewelddadige aanval die haar kijk op seks en mannen heeft veranderd; haar relaties met Michael Jackson, Prince, John F. Kennedy, Vanilla Ice en andere bekende sterren en de mysterieuze mannen die haar een aanzoek deden.

Het centrale thema van dit boek is volgens de auteur dat 'Madonna een groot artieste is (...) kortom, dat het populaire beeld van haar als seksuele Amazone die toevallig zangeres en incidenteel actrice is, niet klopt'. Morton interviewde talloze (zijdelings) bij de ster betrokkenen en liet zich bijstaan door een team van drie 'researchers'. Veel uit andere biografieen bekende feiten worden opnieuw opgediend: het overlijden van Madonna's moeder, de problematische relatie met haar stiefmoeder, etcetera. De ontwikkeling van hitzangeresje tot een artieste wier werk met Grammy-awards wordt bekroond, wordt gedetailleerd beschreven. Maar in dit overigens snel lezende boek gaat het de lezer soms duizelen van de vele kortstondige seksuele relaties van de ster die de revue passeren. De meer visueel dan literair georienteerde fans kunnen hun hart ophalen aan de zes katernen met kleuren- en zwartwitfoto's; bovendien is er een bijzonder gedetailleerde disco- en videografie opgenomen, alsmede een film-, toneel en tourneeoverzicht. Dat laatste en een iets grotere actualiteit vormt ook het voornaamste verschil met de eerdere biografie door Tarraborelli*

Boek verkeert in goede staat.

Gew.500/2000gr.

1000 x Madonna - Who's that girl

Philip Dröge - 1000 x Madonna - Who's that girl
Auteur: Philip Dröge
Tag:
Jaar: 2006
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Philip Dröge - 1000 x Madonna - Who's that girl

De grootste superster van de 20e en de 21e eeuw: Madonna. Met haar provocerende, rebelse imago, expliciete videoclips en optredens en haar radicale imago veranderingen weet ze al decennialang wereldwijde aandacht vast te houden, van fan en vijand.
Madonna is de bestverkopende vrouwelijke artiest aller tijden. Sinds haar debuut in 1983 is ze al bijna vijfentwintig jaar niet weg te slaan uit de hitlijsten en media.
Haar album Confessions on a Dance Floor bereikte in veertig landen de nummer één-status, een record!
Maar wie is Madonna nu echt? Blonde ambitie of culticoon? Popdiva of material mom? Madge of Esther? Een ding is zeker: Madonna vindt zichzelf telkens opnieuw uit. 1000x Madonna: Who's that girl? heeft deze meesteres in vermomming gevangen in duizend prikkelende citaten.

Boek verkeert in nieuwstaat

gew.250/500gr.

Madonna - van idool naar icoon

J. Randy Taraborrelli - Madonna - van idool naar icoon
Auteur: J. Randy Taraborrelli
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

J. Randy Taraborrelli - Madonna - van idool naar icoon

Biografie van Madonna Louise Veronica Ciccone (1958), oftewel de superster Madonna, geschreven door de Amerikaanse journalist J. Randy Taraborrelli, die eerder biografieen schreef over Michael Jackson en Whitney Houston. In 1990 begon hij eraan en in 2001 was het boek klaar. Taraborrelli baseerde zich op gesprekken mensen uit Madonna's naaste omgeving en op talloze gedrukte en andersoortige media. Ook Madonna zelf heeft hij een aantal keren geinterviewd. Het boek beschrijft haar jeugd (haar moeder overleed toen Madonna vijf jaar was), de relatie met haar vader, haar relaties met onder meer Sean Penn,Warren Beatty, basketballer Dennis Rodman en Guy Ritchie (de vader van haar tweede kind), de muziek (vaak vergezeld van gewaagde videoclips), de films ('Evita') en Madonna's vastberadenheid ('Eigenlijk ben ik van plan om een van de grootste sterren van deze eeuw te worden', zei ze op een persconferentie in 1983), haar wensen en dromen, de liefde voor haar kinderen Lourdes en Rocco, en haar talenten en zwakheden. Een fascinerend portret van een vrouw die nu reeds een legende is. Met zestien pagina's zwart-witfoto's.

1e druk.

Boek verkeert zeer goede staat.

verzending pakketpost of evt.opengeslagen -gew.750gr