religie en godsdienst


Godsdienstfilosofie

Herman Philipse - Godsdienstfilosofie
Auteur: Herman Philipse
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Special
Omschrijving:

Herman Philipse - Godsdienstfilosofie

Wat is godsdienst? Hoe verhoudt de godsdienst zich tot wetenschappelijke kennis? Wat zijn de wetenschappelijke verklaringen van het verschijnsel godsdienst? Herman Philipse behandelt in deze serie hoorcolleges de verschillende waarheidscriteria, openbaringen, het debat over Intelligent Design en de fundering van de moraal.

Deze uitgave betreft een audioboek, bestaande uit een beschrijving en 8 cd's in doos.

Geheel verkeert in nieuwstaat

gew.300gr,

Boeddha, hemel en hel

W.L. Idema - Boeddha, hemel en hel
Auteur: W.L. Idema
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

W.L. Idema - Boeddha, hemel en hel.

In een van de grottempels bij Dunhuang werd in 1900 een bibliotheek ontdekt die waarschijnlijk kort na het jaar 1000 afgesloten werd. De meer dan vijftigduizend manuscripten uit deze geheime bibliotheek geven een unieke blik op de cultuur van Dunhuang, vooral in de periode van de negende en tiende eeuw, toen Dunhuang een klein zelfstandig vorstendom was waar de culturen van China en Centraal-Azië elkaar ontmoetten.
Onder de manuscripten bevinden zich vele verhalen die door de monniken van Dunhuang werden gebruikt ter prediking van het boeddhisme. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de bewaarde boeddhistische literatuur, geschreven door monniken voor monniken, geven deze fascinerende teksten, waarin een Indiase ongebreidelde fantasie samengaat met Chinese nuchterheid en precisie, ons een uniek inzicht in het lekenboeddhisme van die eeuwen, waarin de verering van boeddha's en bodhisattva's samengaat met de hoop op een wedergeboorte in een van de paradijselijke hemelen en angst voor de gruwelijke verschrikkingen van de hel. Vele teksten in deze bundel zijn nooit eerder in een westerse vertaling verschenen.

Boek verkeert in goede staat

pakketpost

The Holy Qur-Án - De Heilige Koran

Mushaf Al-Madinah - The Holy Qur-Án - De Heilige Koran
Auteur: Mushaf Al-Madinah
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Mushaf Al-Madinah - The Holy Qur-Án - De Heilige Koran

Engelstalig translatie van de Koran met de uitleg van de grondslagen en aanvullende commentaren.

hardcover met bijna 2100 pagina's

Boek verkeert in zeer goede staat.

pakketpost

De weg naar vrijheid

Dalai Lama - De weg naar vrijheid
Auteur: Dalai Lama
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Dalai Lama - De weg naar vrijheid

in DE WEG NAAR VRIJHEID belicht zijne Heiligheid de Dalai Lama op onnavolgbare wijze de leer van Boeddha. Hij doet dit aan de hand van de Lam Rim of 'Stadia op het Pad naar Verlichting' van de vijftiende-eeuwse Tibetaanse meester Tsong-kha-pa. In zijn kristalheldere reflecties over dood, wedergeboorte, karma, de Vier Edele Waarheden en het cultiveren van het bodhisattva-ideaal in theorie en prakt ijk verklaart de Dalai Lama het Tibetaans boeddhisme voor zowel leken als volgelingen.

De leer in dit boek heeft ten doel de psyche te transformeren. Het lezen van of luisteren naar slechts een enkele passage kan al een enorme stap in de goede richting betekenen. Er zijn geen fysieke mijlpalen je kunt afmeten of je voortgang maakt bij de strijd die zich in je bewustzijn tussen de positiéve en de -negatieve krachten afspeelt. Er treedt al een kleine verandering op als je je dwalingen, zoals woede en jaloezie, begint te onderkennen. Wat kun je tegen die dwalingen doen? je kunt luisteren naar de leer van het boeddhisme.'

Boek is zo goed als nieuw
gew.180gr

Hij was een van ons

Rien Poortvliet - Hij was een van ons
Auteur: Rien Poortvliet
Tag:
Jaar: 1976
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Een prachtig boek met mooi getekende platen, zoals je van Rien Poortvliet gewend bent.
Waarin het verhaal uit de bijbel op een mooie voor iedereen te begrijpen manier wordt beschreven

Boek verkeert in goede staat.

850gr