roman, pagina hellendoorn-elf-provincien-sprookjestuin


Haar naam is Sarah

Tatiana de Rosnay - Haar naam is Sarah
Auteur: Tatiana de Rosnay
Tag:
Jaar: 2009
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

In de nacht van 16 juli 1942 wordt de 10-jarige Sarah met haar ouders opgepakt en naar het Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht. Zij heeft ongezien haar kleine broertje in een kast verstopt en belooft hem later te bevrijden, maar Sarah wordt weggevoerd en ziet hem nooit meer terug. Zestig jaar later moet een Amerikaanse journaliste in Parijs een artikel schrijven over die gebeurtenis. Zij zoekt in archieven naar de ware toedracht en ontdekt een geheim van haar schoonfamilie. Ondanks het advies zich daar niet mee te bemoeien, probeert de journaliste het spoor van Sarah te volgen. De twee verhaallijnen worden beurtelings beschreven en vooral de ervaringen van Sarah geven de lezer een onthutsend beeld van de wreedheden rondom de deportatie.

Een prachtig verteld en vertaald, aangrijpend verhaal met een dramatische ontknoping.
Verfilmd met Kristin Scott Thomas; ook bewerkt tot toneelstuk door Lťon van der Sanden

Boek verkeert in goede staat. verzendkosten extra - 420gr

Het verloren labyrint

Kate Mosse - Het verloren labyrint
Auteur: Kate Mosse
Tag:
Jaar: 2005
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Juli 2005: Bij archeologische opgravingen aan de voet van de PyreneeŽn ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten. Het zijn niet alleen de oude botten die haar een onprettig gevoel geven, de gehele tombe straalt een overweldigende, kwaadaardige kracht op haar uit. Op de wand van de grafkamer is een labyrint gekerfd, en bij een van de skeletten vindt ze een ring met eenzelfde labyrint. Het bange besef dringt tot Alice door dat ze iets verstoord heeft dat verborgen had moeten blijven, en dat ze op een of andere manier een verbinding heeft gelegd met een huiveringwekkend verleden, haar verleden? Wanneer ook de politie zich met de vondst bemoeit, besluit Alice om op eigen houtje naspeuringen te doen en stuit ze op zeer merkwaardige zaken...

Juli 1209: 800 jaar eerder in Carcassonne, aan de vooravond van de beestachtige kruistocht die de Languedoc uit elkaar zal reten, krijgt een 16-jarig meisje een mysterieus boek van haar vader, dat volgens zijn zeggen het geheim van de heilige graal herbergt. Hoewel AlaÔs de vreemde woorden en symbolen niet kan begrijpen, beseft ze dat het haar lotsbestemming is om dit geheim tegen elke prijs, hoe hoog ook, te beschermen. Terwijl Carcassonne door legers omsingeld en hermetisch afgesloten is, moet AlaÔs alles op alles zetten om het geheim van het labyrint veilig te stellen... Verlies, intrige, geweld en passie bepalen voortaan haar leven terwijl ze vecht tegen de ongebroken boze kracht van haar tegenstander. Tot het noodlot haar, net als Alice, naar dezelfde grot voert, waar alles beslist zal worden...

Boek verkeert in zeer goede staat

verzending pakketpost of opengeslagen 500/2000gr.

De vergeten tombe

Kate Mosse - De vergeten tombe
Auteur: Kate Mosse
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Een oude priester, op brute wijze om het leven gebracht. Een ontzield lichaam van een jonge man in de rivier de Aude. Een nerveuze vrouw in een kamer met damasten gordijnen. Een lachende man in de schaduw. Twee vrouwen uit verschillende tijden en plaatsen raken verwikkeld in het mysterie dat deze mensen samenbrengt: de tarotkaarten die zij in hun handen houden... De vergeten tombe is een episch avontuur waarin de lezer wordt meegenomen van het hedendaagse Rennes-les-Bains naar het negentiende-eeuwse Rennes-le-Chateau, maar ook naar lang voorbije tijden waarin koningen werden begraven met hun schatten. Een intrigerend verhaal over spookachtige muziek, moordende hebzucht en eeuwenoude geheimen.

Boek verkeert in zeer goede staat

verzending pakketpost of opengeslagen 500/2000gr.

De terugkeer van Merlijn

Deepak Chopra - De terugkeer van Merlijn
Auteur: Deepak Chopra
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Eeuwenoud spiritueel bewustzijn ontwaakt in deze onvergetelijke, moderne Arthur vertelling.

In een regenachtig Engels industriestadje wordt de jonge politieagent Arthur McCallum ingezet op een bevreemdende moordzaak. Hij is nog maar amper aan zijn onderzoek begonnen, wanneer onvergetelijke figuren als Merlijn, Melchior, Lancelot en Guinevere ten tonele verschijnen. Al spoedig keren de wonderbaarlijke legendes en magische gebeurtenissen uit een ver verleden terug.

Nu de wereld ten onder dreigt te gaan aan de duivelse plannen van Mordred moet deze kwaadaardige zoon van Koning Arthur eens en voor altijd verslagen worden. Wanneer de magische krachten elkaar weer treffen, wordt een eeuwenoude cirkel gesloten...

Deepak Chopra verplaatst de epische strijd uit het verleden naar werkelijkheid van onze jaren. Zo komen de eeuwenoude wijsheden en sprookjesachtige vertellingen weer tot leven en krijgen een inspirerende en nieuwe betekenis.

De terugkeer van Merlijn is een fantastische, meeslepende vertelling, geÔnspireerd op de eeuwenoude en onvergetelijke Arthurlegende. Het is een onvergetelijke roman in de traditie van James Redfiel en Marion Bradley, waarin de magische figuur Merlijn een mysterieuze wereld vol avontuur en betovering tot leven brengt.

Boek verkeert in nagenoeg nieuwstaat

gew.250/500gr.

Sleuteloog

Hella S. Haasse - Sleuteloog
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2002
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Een journalist benadert de kunsthistorica Herma Warner met de vraag of zij hem informatie kan verschaffen over Mila Wychinska. Hij is die naam tegengekomen in een dossier over mensenrechtenactivisme in Zuidoost-AziŽ. Het verzoek dwingt Herma zich te verdiepen in het verleden dat zij dacht voorgoed achter zich te hebben gelaten. Zij kende Mila vanaf haar jeugd als Dee Mijers, haar schoolvriendin in die tijd. Zij probeert de feiten omtrent het leven van Dee Mijers alias Mila Wychinska te reconstrueren, en wordt overspoeld door een golf van herinneringen aan haar jeugd in Nederlands-IndiŽ en de jaren daarna. Ingeslapen en verdrongen emoties komen weer aan de oppervlakte. Zij wordt zich opnieuw bewust van de duistere kanten van haar vriendschap met Dee, haar bijna mystieke band met Non, Dees tante, haar fascinatie voor de oude Indo-Europese familie van landeigenaren waartoe Non en Dee behoorden, en bovenal van haar verhouding tot Taco Adema, met wie zij sinds hun middelbare-schooltijd in Batavia een paar heeft gevormd. Er blijft veel raadselachtig. Welke omstandigheden hebben haar huwelijksleven met Taco zo diepgaand beÔnvloed en beschadigd? Wat er met Dee is gebeurd, nadat zij elkaar uit het oog hadden verloren, weet zij voor een deel uit mededelingen van Non, maar die geven niet op alles antwoord. Ook over de plotselinge verdwijning van Non tast zij in het duister.

Boek verkeert in goede staat.

gew.250/500gr.

De verborgen bron

Hella S. Haasse - De verborgen bron
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2000
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Bij een bezoek aan het sinds jaren onbewoonde, aan zijn vrouw toebehorende landgoed doet een man ontdekkingen over zijn schoonmoeder (die hij nooit heeft gekend). Aanvankelijk lijkt zij hem een romantische, gevoelige vrouw met eigenschappen die hij in zijn eigen vrouw steeds heeft gemist. Maar bij het lezen in de nagelaten papieren wordt het hem duidelijk dat zijn schoonmoeder egocentrisch en liefdeloos was en verantwoordelijk voor de trieste jeugdjaren van zijn vrouw. Hij krijgt nu een heel ander beeld van zijn huwelijk. Een heel gevoelige roman met veel sfeer- en natuurbeschrijvingen.

Boek verkeert in bijna nieuwstaat.

gew.50/100gr.

That which was

Glenn Patterson - That which was
Auteur: Glenn Patterson
Tag:
Jaar: 2004
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Boek verkeert in nieuwstaat

ge.250/500gr.

De meester van de neerdaling

Hella S. Haasse - De meester van de neerdaling
Auteur: Hella S. Haasse
Tag:
Jaar: 2008
Bindwijze: Pocket
Omschrijving:

Nederland, rond de Tweede Wereldoorlog. Door het vreemde gedrag van haar broer, die als travestiet optreedt en er louche zaakjes op na houdt, meent een vrouw een demonische macht in mensengedaante op het spoor te komen. Zij probeert haar broer te behoeden voor de ondergang. Was er werkelijk sprake van een demon of gaat het om haar frustraties en obsessies?Een jong echtpaar reist naar VenetiŽ om de daar achtergelaten papieren op te halen van hun tante, de vrouw uit het eerste verhaal. Zij is na haar genezing een aantal jaren als gezelschapsdame in dienst geweest bij een aristocratische familie. De omstandigheden van haar dood en de gedragingen van de mensen met wie zij te maken heeft gehad roepen veel vragen op. Eťn figuur vooral lijkt een nieuwe dubbelzinnige en gevaarlijke belichaming van het kwaad.De vervlechting van beide verhalen, De duvel en zijn moer en De kooi, zorgt voor een spannend spel van waarheid en verbeelding.

Boek verkeert in nieuwstaat

gew.100/250gr.

Bas

Annie van Keymeulen - Bas
Auteur: Annie van Keymeulen
Tag:
Jaar: 2001
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Marcel is als enige in het gezin Lijsterman geen lid van de dorpsharmonie. Hij verafschuwt de schetterende muziek en de onbeholpen majorettes. De jongen wil weg uit dat milieu, maar weet zich ook gebonden door een sterk gevoel van solidariteit.

Boek verkeert in nieuwstaat

Gew.250/500gr.

Fortuna's dochter

Isabel Allende - Fortuna's dochter
Auteur: Isabel Allende
Tag:
Jaar: 1999
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Iedereen wordt geboren met een bijzondere gave, maar Eliza Sommers had er zelfs twee: een goede reukzin en een goed geheugen.

Zo begint een liefdesgeschiedenis zoals alleen Isabel Allende die kan vertellen. Het is 1849, het jaar waarin goud wordt ontdekt in CaliforniŽ. JoaquŪn Andieta, de geliefde van Eliza Sommers, is vastberaden het geluk te vinden en vertrekt uit Chili naar het noorden. Eliza besluit hem te volgen en maakt een verschrikkelijke reis, verborgen in het ruim van een zeilschip. Ze gaat op zoek naar haar geliefde in een onbekend land vol eenzame mannen en prostituees die gelokt zijn door de goudkoorts.

Haar ervaringen veranderen Eliza in een bijzondere vrouw, vooral dankzij de hulp die ze krijgt van Tao Chi'en, een Chinese arts. Hij voert haar mee op een gedenkwaardige tocht langs de mysteriŽn en tegenstrijdigheden van het menselijk lot. De hoofdpersonen in Fortuna's dochter putten hun kracht uit hun gevoelens van liefde en vriendschap, en slaan zich een weg door een wereld die wordt getekend door hebzucht. Zo komen een liefdesgeschiedenis en een geschiedschrijving van Amerika samen in deze meeslepende roman.

Boek is in nieuwstaat

pakketpost of evt. opengeslagen - gew.600gr.