sprookjes, pagina 2


Verhalen

Nienke van Hichtum - Verhalen
Auteur: Nienke van Hichtum
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Nienke van Hichtum - Verhalen

Wie de naam van Nienke van Hichtum hoort, denkt aan Jelle van Sipke Froukjes, Afke's Tiental en Schimmels voor de koets. Maar deze onvergetelijke kinderboekenschrijfster heeft zo ontzaglijk veel meer voor onze jeugdliteratuur gedaan. Overal wist zij de inspiratie te vinden voor steeds weer nieuwe vertellingen 'oan de berntsjes fen 8 ta 88 jier', zoals ze 't in goed Fries wist uit te drukken toen ze als Nynke fen Hichtum haar schrijfstersloopbaan begon. Veel van die vertellingen zijn vandaag nog even fris en bezielend als toen ze werden geschreven. Daarom verschijnt nu dit grote Van Hichtum-boek, waarin een keus uit het beste van haar werk is bijeengebracht voor de kinderen van 8 tot 88, de kinderen voor wie ze schreef.

Boek is voorzien van illustratie en prenten van Rie Cramer

Boek verkeert in zeer goede staat.

verzending pakketpost

Vertellingen uit duizend en een nacht

N. van Hichtum - Vertellingen uit duizend en een nacht
Auteur: N. van Hichtum
Tag:
Jaar: 1987
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

N. van Hichtum - Vertellingen uit duizend en één nacht.

Negentien Oosterse vertellingen waaronder een aantal bekende (Sindbad de zeeman, Schoenlapper Maaroef) en vele minder bekende. Enkele zeer vertrouwde ontbreken (Ali Baba en Aladdin). De lengte van de sprookjes varieert van een tot ruim 40 pagina's. Het boek is degelijk gebonden, gezet in een royale, prettig leesbare letter en ruim voorzien van zwart-witte en gekleurde illustraties, Gemaakt door Rie Cramer.

pakketpost

Sprookjes van de Efteling

Martine Bijl - Anton Pieck - Sprookjes van de Efteling
Auteur: Martine Bijl - Anton Pieck
Tag:
Jaar: 1995
Bindwijze: Paperback
Omschrijving:

Martine Bijl - Anton Pieck - Sprookjes van de Efteling

Een aantal sprookjes die in het park 'De Efteling' zijn uitgebeeld, zijn in dit boek gebundeld. De auteur bewerkte 11 sprookjes uit de verzameling van Grimm, twee van Andersen, een van de Belgische koningin Fabiola en voegde daar twee eigen verhalen aan toe. De schrijfster heeft de verhalen bewerkt op een manier die de sprookjes geen geweld heeft aangedaan. Zij heeft de hoofdzaken in het oog gehouden en ieder sprookje in verkorte vorm weergegeven. De verteltrant is heel vriendelijk ook al worden er sprookjes-eigen gruwelen verteld. Anton Pieck illustreerde deze uitgave op de hem bekende wijze, zowel in zwart-wit als in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

19e druk

Boek is in nieuwstaat

gew.300gr

De beste sprookjes van Grimm

Grimm - De beste sprookjes van Grimm
Auteur: Grimm
Tag:
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Grimm - De beste sprookjes van Grimm

De sprookjes van Grimm hebben al generaties kinderen en volwassenen geboeid omdat ze grappig, ontroerend en spannend zijn. In dit boek staan de bekendste sprookjes, voorzien van ruim 200 schitterende, kleurrijke tekeningen, bij elkaar. Zo'n twintig sprookjes, die iedereen zou moeten kennen, voeren de grote en de kleine lezer binnen een fantastische wereld.

Boek is zo goed als nieuw

gew. 1200gr

De mooiste sprookjes van Grimm

Grimm - De mooiste sprookjes van Grimm
Auteur: Grimm
Tag:
Jaar: 2009
Bindwijze: Hardcover
Omschrijving:

Grimm - De mooiste sprookjes van Grimm

Mooi geillustreerd boek met verschillende sprookjes van de gebroeders Grimm

Boek verkeert in zeer goede staat

gew.1200gr

Hoe Piggelmee groot werd

L.C. Steenhuizen - Hoe Piggelmee groot werd
Omschrijving:

Kennen jullie nog het sprookje van de dwergjes Piggelmee die een stenen pot bewoonden in de duinen, bij de zee? Het tweede prentenboek over de dwerg Piggelmee en zijn vrouwtje is het vervolg op Piggelmee en het tovervisje. Het verhaal gaat over Piggelmee die groot wil worden. Hij vraagt alle dieren in het bos om raad maar ze lijken het wel prettig te vinden dat hij klein is. Dan komt hij bij de nachtegaal en deze adviseert hem een goede daad te verrichten. Dat is zo eenvoudig nog niet. Maar Piggelmee geeft niet op en gesteund door zijn vrouwtje komt hij steeds dichterbij. De uiteindelijke beloning is natuurlijk koffie van Van Nelle!
De boeken over het dwergenpaar Piggelmee komen voort uit een reclame-uiting van Van Nelle (nu Sara Lee / Douwe Egberts) uit het begin van de vorige eeuw. De boeken zijn een geheel eigen leven gaat leiden. Telkens als men met de uitgaven stopte, deed het publiek zijn beklag, zodat steeds tot een nieuwe reproductie besloten wordt. De bedenker heette L.C. Steenhuizen en bediende zich van het pseudoniem 'Leopold'. Hij was vertegenwoordiger van Van Nelle aan het begin van de 20e eeuw en schreef zowel zowel 'Het Tovervisje' en 'Hoe Piggelmee groot werd'.

Bij deze uitgave zijn de plaatjes in het boek afgedrukt.

boek verkeert in nieuwstaat.

gew.300gr.